Anasayfa /  Güncel

Kızılay Başkanı açıkadı: İşsiz kalan Kızılay'a nasıl başvuru yapacak?

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık önemli açıklamalar yaptı. Corona nedeniyle işsiz kalan muhtaç sahileri Kızılay'a nasıl başvuru yapacak bu konuda verilen cevabın ayrıntılarını aktarıyoruz.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2020 19:09

Covıd-19 salgını nedeniyle İşsiz kalan vatandaşlar Kızılay'a Nasıl Başvuru Yapacak! Başkan Dr. Kerem Kınık Açıkladı!

Kızılay Genel Müdürü Dr. Kerem Kınık Coronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 265 bin kişiyi ziyaret ettiklerini onların ihtiyaçlarını giderdiğini aktardı. Sokağa çıkamayanların ihtiyaçlarının giderilmesi ve onlara destek için 10 bin gönüllü çalışanın sahada ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade etti. Hedeflerini bir milyon kişiye ulaşmak olduğunu ifade etti. Peki Koronavirüs Covıd-19 nedeniyle işsiz kalan vatandaşlar Kızılay'a nasıl başvuru yapacak.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplandırdı. Özdemir Kızılay Genel Başkanına bir çok soru yöneltti. Özdemir; Korona günlerinde binlerce kişinin işsiz kaldığını ve evlerinde oturan çalışamayanlar için Kızılay'ın yaptığı yardımların neler olduğu soruldu. Kınık; bir milyon kişiye ulaşma hedeflerini olduğunu aktardı. İşsiz kalan ve Korona nedeniyle evlerinden çıkamayanların nasıl başvuru yapacağı soruldu.

KIZILAY’A NASIL BAŞVURU YAPILACAK?
Kızılay'ın 81 ilde 950 civarı ilçesinde temsilciliklerinin olduğu, 32 bin mahalle muhtarlığı ve 18 bin köy muhtarlığına kaymakamlıklar ve valiliklerinden, 168 numaralı çağrı numarasından ihtiyaç sahiplerini ulaşabileceğini aktardı. Kızılay resmi internet sitesinde yer alan başvuru formundaki sosyal medya üzerinden Kızılay hesaplarından ve tüm mecralardan ulaşabileceklerini aktardı.

YAPILAN NAKİT VE GIDA YARDIMLARI;

Korona nedeniyle işsiz kalanlar için kampanya başlatıldığı aktardı. Korona gıda paketi desteği, Korona hijyen desteği ve sağlık çalışanlarına destek paketleri ve bu hilal seninle var kampanyası başlattıklarını aktaran Kınık, 50 milyon Tl ile 150 bin aileye gıda kolisi, 75 bin aileye nakit destek, 400 Tl ,15 bin anneye 150 Tl nakit destek 1 milyon konservede ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ifade edildi.

Yorumlar