Anasayfa /  Foto Galeri

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı

İhtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitime katkı amacıyla, kırtasiye yardımı yapılıyor. Kırtasiye yardımına başvurmak isteyen aileler, başvuru şartlarını ve başvuruların e- Devlet ile nasıl yapılacağını araştırmayı sürdürüyor. Peki Kırtasiye yardımı ne kadar, başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımına ilişkin merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı - Sayfa 1

Okulların 12 Eylül itibarıyla başlamasının ardından, kırtasiye yardımı başvuruları gündeme geldi.

Kırtasiye malzemelerini temin etmekte zorlanan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı yapmakta. Aileler ise kırtasiye yardımı nasıl yapılır ve kimler alabilir diye merak ediyor.Kırtasiye yardımı kimlere yapılır? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden yapılır? 2022 Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte tüm detaylar..

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı - Sayfa 2

KIRTASİYE YARDIMI KİMLERE YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kırtasiye malzemesi almakta zorlanan aileler için kırtasiye yardımı yapılıyor. Aileler ise kırtasiye yardımının şartlarını merak ediyor. Okullar başladı ve öğrencilerin defter, kalem, silgi gibi ihtiyaçlarını temin etmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise öğrencilere bu konuda yardımcı oluyor. Aile geliri asgari ücretin 1/3'ünün altında olan aileler dar gelirli sayıldığından Sosyal yardımlaşma kaydı oluşturmalıdır.

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı - Sayfa 3

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Eğitime destek amacıyla ödenen kırtasiye yardımı, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihlerinde ödeniyor.

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı - Sayfa 4

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvurmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.