Anasayfa /  Güncel

Kırım Köprüsüne Saldırının Ardından Putin Ateş Püskürdü

Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan Kerç Boğazı Köprüsü'nde gece meydana gelen ardı ardına patlamalar, ciddi bir olayın yaşandığına işaret etti. Rus yetkililer, köprüde iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, bu olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Putin, Moskova'nın karşılık vereceğini açıkladı. Bu gerginlik dolu olay, Kırım ve Rusya arasındaki gerilimi artırmış durumda. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2023 21:57

Rus toprakları ile Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü, ikinci kez hedef alındı. Sabah erken saatlerde gerçekleşen patlama haberiyle sarsıldı.

Kırım Valisi, "acil durum" ilan ederek köprüyü ulaşıma kapattıklarını duyurdu ve otoyol bölümünde hasar tespit edildiğini bildirdi.

Halka köprüyü kullanmamaları çağrısı yapıldı ve yetkililer, Kırım'da yeterli miktarda yakıt, gıda ve endüstriyel ürün stoku olduğunu belirtti. Rusya, saldırıyı "terörist saldırı" olarak nitelendirerek iki insansız deniz aracının kullanıldığını açıkladı.

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, saldırının Kiev rejimi tarafından düzenlendiğini iddia etti ve "Bu rejim, uluslararası organize suç örgütlerinin tüm özelliklerini taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Ukrayna medyasına yansıyan haberlere göre, saldırının arkasında Ukrayna gizli servisi ve donanması olduğu iddia edildi.

Olayda seyir halindeki bir araç da hasar gördü. İki kişi hayatını kaybederken, bir kız çocuğu da yaralandı. Hayatını kaybedenlerin, kızın anne ve babası olduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Bu Kiev rejiminin bir başka terör saldırısıdır. Kırım köprüsü askeri amaçlarla kullanılmadığı için bu acımasız saldırının askeri açıdan hiçbir anlamı yoktur" dedi.

Putin, Rusya'nın saldırıya yanıt vereceğini belirtti ve Savunma Bakanlığı'nın gerekli önerileri hazırladığını söyledi.

Ayrıca Putin, Kırım köprüsüne ikinci bir saldırı düzenlendiğini vurgulayarak, yetkililerden güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda somut öneriler beklediğini ifade etti.

Yorumlar