Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kırım Köprüsü vuruldu! Aynı anda Almanya'da demiryolları tıkandı!

Putin‘in doğum gününden bir gün sonra, "Gurur eserimiz" diyerek büyük önem gösterdiği ve dünyanın en iyi korunan köprüsü olan Kırım Köprüsü vuruldu. Aynı saatler içerisinde Alman demiryollarına düzenlenen bir sabotajla ulaşım tıkandı.

Abone ol
Abone ol 08 Ekim 2022 18:11

Rusya ile Ukrayna arasında cenk hızla yayılmaya başladı…

Rusya’nın 2014’te ilhak etmiş olduğu Kırım’ı Rusya‘ya bağlayan ve Putin‘in “gurur duyduğu” yaratı olan köprü, sabah yaşanmış olan patlamayla büyük ağır hasar aldı.

 PUTIN‘E ÇOK AĞIR MESAJ

Putin‘in 70. Doğum gününden bigün sonraki patlamaya, bir su altı SIHA‘sının niçin olduğu ve bunun da Ukrayna Gizli Servisi tarafından yapıldığı sanılıyor. Kırım‘la Rusya‘nın kara ve tren bağlantısı tamamen durdu.

Bu darbe, Rus Amiral gemisi “Moskova”nın batırılması kadar derin etki yaratırken Rusya, Kiev‘i vurmakla tehdit etti. Rus basını ise patlamaya bomba yüklü bir TIR‘in neden olabileceğini öne sürdü.

DÜNYANIN EN İYİ KORUNAN KÖPRÜSÜ

Kırım‘daki Kerç Boğazı Köprüsü, “Dünyanın en iyi korunan köprüsü” olarak biliniyordu.

Tüm araçlar, özel aramalardan sonrasında köprüye alınıyordu. Bu nedenle bir sualti-SIHA saldırısı ihtimali daha yüksek görünüyor.

Bu patlamayı, Kuzey Akim Boru hatlarına meydana getirilen sabotajlara misilleme olarak yorumlayanlar da bulunuyor.

Almanya’da demiryollarında yaşanmış olan sabotaj ondan sonra uzun kuyruklar oluştu.

KUZEY ALMANYA FELÇ OLDU

Patlamanın olduğu saatlerde, Alman demiryollarına sabotaj düzenlendi.

Tüm yönlendirme sistemleri bozuldu ve bunun teknik arıza olmadığı belirtildi. Sabah başlayan arıza saatlerce giderilemedi ve en büyük eyalet Kuzey Ren Vestfalya‘nin diger yerlerle tren bağlantısı kesildi. Yüzbinlerce şahıs perişan oldu.

Kuzey Almanya‘nın en önemli kentlerine seferler durdu. Berlin‘e de bu bölgelerden gecen seferler saatlerce yapılamadı.

POLİSE SORUŞTURMA TALİMATI 

Öğleden sonrasında arıza giderildi ve tahkikat Özel Polis Birimi‘ne devredildi. Siber taarruz ve öteki olasılıklar araştırılıyor.

Yorumlar