Anasayfa /  Foto Galeri

Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç...

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın, vücuttaki ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemlerini önlediğini söyledi.

Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç... - Sayfa 1

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, mevsiminin gelmesiyle pazar tezgahlarında sıklıkla görülen kirazın faydalarını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı.

Meyveler içinde yüksek antioksidan özelliğiyle bilinen kirazın kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Göral, “Kiraz, içinde bulunan güçlü bir antioksidan olan antosiyanin sayesinde kansere yakalanma riskini azaltarak kalp ve karaciğerde detoks etkisi gösterir. Antosiyaninler adı verilen kirazda bulunan antioksidanlar, kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler, iltihaplanmaya neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Böylece kalp hastalığı ve felç riskini azaltır” diye konuştu.

Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç... - Sayfa 2

Vücudumuzun ph dengesini koruyan kirazın özellikle mide, sindirim ve hazımsızlık gibi sorunlara karşı faydalarına değinen Prof. Dr. Göral, “Vücudun asidik içeriğinde bir artış olduğunda, kiraz ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemleri önler ve dengeler” dedi.

Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç... - Sayfa 3

UYKU KALİTESİNİ ARTTIRIYOR
Antioksidanların cildin donuk görünmesini sağlayan serbest radikallerle savaştığını dile getiren Prof. Dr. Göral, sözlerine şöyle devam etti:
Kiraz, saç hasarını ve kırılmasını önleyen ve kafa derisini nemlendiren B ve C vitaminini içinde barındırıyor. C vitamini ayrıca cildimize doğal bir ışıltı veriyor. Gut ve eklem iltihaplarına karşı iyi gelen kiraz, uyku kalitesini artırarak, rahat bir uyku sağlıyor.

Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç... - Sayfa 4

MENOPOZUN DOĞAL İLACI
Kiraz sapı çayının rahatlatıcı etkilerinden de bahseden Göral, şunları söyledi:
Ödem atıcı etkileri ile bilinen kiraz sapı, vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Kanı sulandırıcı etkisiyle böbreklere fayda sağlar. Ayrıca menopoz döneminde görülen sorunlara da doğal çözüm olur.