Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kiracılar buna dikkat edin! Davalık olabilirsiniz

Yükselen fiyatlar nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar bitmek bilmiyor. Satışa sunulan konutlar nedeniyle kiracılar, evi alıcılara gösterme konusunda zorluk çıkarması nedeniyle mülk sahipleri yer gösterme izni davası açıyor.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2022 23:26

Son yıllarda yer gösterme izni davası oldukça artış gösterdi. Kiracılar, bir başka kiracıya ya da evi almak isteyenlere evi göstermiyor. Ev sahipleri de kiracıya dava açmakta buluyor.

MAKUL BİR SÜRE İÇERİSİNDE KİRACI ADAYINA YER GÖSTERİLMELİDİR
Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, “Makul bir süre kapsamında kiracının alıcı adayına ya da kiracı adayına yeri göstermesi zorunludur” diyerek kiracılara uyarılarda bulundu. Kiraz, "Kiracının taşınmazdan bir şekilde çıkarılmasını zorlamaya yönelik bir takım arayışları görüyoruz. Buna biz yer gösterme davası diyoruz. İçeride bulunan eski kiracı açısından şöyle bir sorun var. Sürekli birilerinin, emlakçıların içeriye girmesi, adayların gelip taşınmazı görmesi kendi kişisel özel hayatının ihlali anlamına gelecek. Son günlerde bu şikayetle mahkemeye başvuranların sayısında artış var” dedi.

KİRACILAR YARGILAMA GİDERİ VE VEKALET ÜCRETİNİ ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR
Kiraz, “Mal sahibinin de kiracısının özel hayatına, taşınmazın özel durumuna riayet etmesi zorunludur. Her gün kiracı adayı ya da alıcı adayı getirmeyeceksin.” İfadesini kullanarak taraftarın uzlaşı yoluna gitmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kiraz, kiracıların böyle bir dava açılması durumunda kaybetme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek, “Diyoruz ki kiracılara, size böyle bir dava açıldığında bu davayı çok büyük ihtimalle kaybedeceksiniz. Hem mal sahibi açısından davaya gitmesi 1-1.5 sene, hem kiracı açısından bir yargılama gideri ve vekalet ücreti ile karşı karşıya olma durumu söz konusu" diye konuştu.

Yorumlar