Anasayfa /  Foto Galeri

Kira artışlarıyla ilgili toplantının detayları ortaya çıktı! İşte masada konuşulanlar...

Kira artışlarıyla ilgili dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığından üst düzey temsilciler ile bir araya geldi. İşte toplantıdan çıkan son dakika kararları…

Kira artışlarıyla ilgili toplantının detayları ortaya çıktı! İşte masada konuşulanlar... - Sayfa 1

Kira artış oranları özellikle büyükşehirlerde anormal bir şekilde yükselirken hükümet önlem almak için harekete geçti. Dün akşam saatlerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanlığı, TBMM ve bakanlıkların ilgilileri kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için bir araya geldi. İşte toplantıdan çıkan son dakika kararları…

Kira artışlarıyla ilgili toplantının detayları ortaya çıktı! İşte masada konuşulanlar... - Sayfa 2

AK Parti olağanüstü düzeyde artan kira ücretlerine karşı harekete geçti. Dün akşam saatlerinde üç bakanlık bir araya gelerek alabilecekleri önlemleri konuştu.

Kira artışlarıyla ilgili toplantının detayları ortaya çıktı! İşte masada konuşulanlar... - Sayfa 3

Yapılan görüşmeler sonucunda TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermek, TOKİ, belediye ve şirketlere kiralık sosyal konut ürettirmek, büyükşehirlerdeki kira artışlarına sınır getirmek gibi çözümler üzerinde durulduğu öğrenildi.

Kira artışlarıyla ilgili toplantının detayları ortaya çıktı! İşte masada konuşulanlar... - Sayfa 4

 Ortaya çıkan formüllerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra son şeklini alması ve kamuoyuna açıklanması planlanıyor.