Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Kanser Teşhisi Konulan Usta İsim Aydemir Akbaş Kimdir?

Kolon ve bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılan usta oyuncu Aydemir Akbaş kimdir?

Abone ol
Abone ol 04 Ekim 2018 14:25

Kolon ve bağırsak kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılan usta oyuncu Aydemir Akbaş kimdir?

Geçtiğimiz dönemde gırtlak kanserini yenen Akbaş'a, doktorlar kolon ve bağırsak kanseri teşhisi koydu. Aydemir Akbaş, doktorların 'taş gibisin' dediğini belirterek tetkiklerin de devam ettiğini bildirdi.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Manastır'dan göçme bir Arnavut olan Akbaş'ın annesi Trabzon Sürmene kökenlidir. Erdinç Akbaş adında bir kardeşi bulunuyor. Akbaş, Galatasaray Lisesinden mezun oldu ve Haldun Dormen'in Cep Tiyatrosunda perdeci olarak çalışmaya başladı. Yılmaz Güney ile filmlerde yer aldı. Askerliğini 1960 yılında Urfa Suruç'da öğretmen olarak tamamlayan Akbaş, askerliğin ardından Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'na katıldı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin oyunlarında oynadı.

BİRÇOK TİYATRO OYUNUNDA YÖNETMENLİK YAPTI

Aydemir Akbaş, 1968 yılında Ayfer Feray-Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu'nun ortaklarından biri oldu. Burada ise, Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol alarak, birçok tiyatro oyununda da yönetmenlik yaptı

SİPSİ SELİM İLE SİNEMAYA GEÇTİ

Usta oyuncu Akbaş, 1970'li yıllarda oynadığı 70 civarında erotik-komedi filmiyle adını duyurdu. Sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmalarında bulundu. 1964 yılında senaryosu Haldun Taner'e ait olan "Keşanlı Ali Destanı" adlı sinema filminde oynayan Aydemir Akbaş, Sipsi Selim karakteri ile sinemaya geçiş yaptı. 2004-2006 yılları arasında flashtv ve expochannel'de yayınlanan canlı program "Geri Dörtlü" de futbol sohbetleri yaptı.

KOLPAÇİNO FİLMİYLE TEKRAR SİNEMAYA DÖNDÜ

Yeni dönemde, 2009 yılında "Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi" adlı sinema filminde Şafak Sezer, Hakan Ural, Ali Sürmeli ile oynayan Akbaş, 2009 yılında "Kutsal Damacana 2: İt Men" adlı filmde aynı kadroyla çalıştı.

Aydemir Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi oyuncusu Beyhan Benek'le üç kez ayrıldı ve dört kez evlendi.


Yorumlar