Anasayfa /  Foto Galeri

Kilo vermenizi kolaylaştıracak çaylar

Kilo verme sürecini desteklemek için çeşitli bitki çayları kullanılabilir. Ancak unutmayın ki tek başına çaylar kilo vermenize yardımcı olmayabilir; sağlıklı bir beslenme düzeni ve düzenli egzersizle birlikte kullanmak daha etkili olacaktır. İşte kilo vermeye yardımcı olabilecek bazı çaylar:

Kilo vermenizi kolaylaştıracak çaylar - Sayfa 1

Metabolizmayı hızlandıran çay 1 tatlı kaşığı dağ kekiği 1 tatlı kaşığı biberiye 1 tatlı kaşığı yeşil çay 1 tatlı kaşığı mate çayı 1 tatlı kaşığı funda yaprağı Yapılışı: Bütün malzemeleri, sıcak suda yarım saat bekletin. Üzerine yarım litre soğuk su ilave ederek limon dilimleriyle karıştırın. Metabolizmanızı hızlandıran çayınız hazır!

Kilo vermenizi kolaylaştıracak çaylar - Sayfa 2

Greyfurt çayı 1 tatlı kaşığı tarçın 1 greyfurt 2 çorba kaşığı maydanoz tohumu 2 çorba kaşığı rezene 1 tatlı kaşığı bal 1 litre kaynamış su Yapılışı: 1 litre kaynamış suya malzemelerinizi ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. 10 dakikanın ardından çayınızı içebilirsiniz.

Kilo vermenizi kolaylaştıracak çaylar - Sayfa 3

Yağ yaktıran çay 1 yemek kaşığı kırmızı çay 1 yemek kaşığı mate çayı 1 tatlı kaşığı yasemin çayı 1 çubuk tarçın 4 top karabiber 1 litre su Portakal dilimleri Nane yaprakları Yapılışı: Malzemelerinizi bir kaba koyun, üzerine yavaş yavaş sıcak su dökün, koyduğunuz kabın ağzı kapatın. 5 dakika bekleyin ve 5 dakikanın ardından çayınızı süzün. Afiyet olsun.

Kilo vermenizi kolaylaştıracak çaylar - Sayfa 4

Selahattin Dönmez Diyet Çayı 1 su bardağı demlenmiş yeşil çay Birkaç dal taze nane 1 rulo kabuk tarçın 2 adet limon 750 ml su Hazırlanışı: 1 su bardağı demlenmiş yeşil çayı geniş bir sürahiye dökün. Daha sonra üzerine az nane yaprağı, 1 det rulo kabuk tarçın ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Son olarak 750 ml su ilave edin ve karıştırın. Çayınız hazır!