Anasayfa /  Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Jahrein'e Tazminat Davası

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Jahrein" kullanıcı adlı Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç'a hakaretleri nedeniyle 200 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2023 13:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'leblebi kafalı' ve 'demans hastası' diyen, küfür ve hakaret dolu dejenere üslubuyla Twitch'te video oyunları çekerek ünlüleşen Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç'a  200.000 liralık tazminat davası açtı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan dava dosyasını paylaşan Sonuç, Kılıçdaroğlu'nu da etiketleyerek, "Demokrat dedeniz @kilicdarogluk kendisini eleştirirken kullandığım “leblebi kafalı ve demans hastası” söylemlerime çok alınmış. 200.000₺’lik tazminat davası açmış. Napçan bu parayı? Airfryer mı alcan yeni?" ifadelerini kullandı.

Açılan davaya ilişkin CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem: "Ancak küfür ve hakaretleri meşrulaştırırsak siyasete saygınlığı açısından herkesin birbirine küfür ettiği ortamı yaratmış oluruz. Ne bize küfür eden kişilere ne de bir başka siyasetçiye küfür edilmemeli" dedi ve ardından şu açıklamalarda bulundu:

'JAHREİN'İN 200.000 TL'Sİ GENÇLERE BURS OLACAK.'

“Ancak en ağır şekilde siyasi eleştiriler yapılabilmeli ve bu en ağır dil ve üsluptaki eleştiriler dahi siyasetçinin tolerans göstereceği bağlamda ele alınmalıdır. Bu mealde sayın genel başkanımız başta olmak üzere parti yöneticilerimize yönelik eleştirel açıklamaları saygıyla izliyor ancak küfürlere dava açıyoruz. Buradaki tazminat davalarının da bütün bedelleri gençlere burs olmak suretiyle değerlendiriliyor. Bu mealde bizim küfrü normalleştirmemiz siyaset müessesesini zedeler. Küfürle siyaseti iç içe sokmamız Türkiye siyasetinin saygınlığını ortadan kaldırır. Tutumumuz budur."

Yorumlar