Anasayfa /  Foto Galeri

Kıdem tazminatına çifte zam!

1 Ocak itibarıyla milyonlarca çalışanın ve emeklinin alacağı ücretlerde önemli artışlar oldu. Bu artışlar aynı zamanda çalışanın sigortası niteliğindeki kıdem tazminatını da yukarı çekti. En düşük kıdem net 4 bin 966 liraya, en yüksek kıdem ise 10 bin 728 liraya çıktı. İşte detaylar...

Kıdem tazminatına çifte zam! - Sayfa 1

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin alacağı ücretlerde artışlar oldu. Aynı zamanda bu artışlar, çalışanın sigortası niteliğindeki kıdem tazminatını da yukarı çekti. En düşük kıdem net 4 bin 966 liraya, en yüksek kıdem ise 10 bin 728 liraya yükseldi.

Kıdem tazminatına çifte zam! - Sayfa 2

Asgari ücret 1 Ocak itibarıyla yüzde 50.5’lik artışla brüt 5 bin 4 liraya, net 4 bin 253 liraya çıktı. Artan ücret aynı zamanda en düşük (taban) kıdem tazminatını da belirliyor. Kıdem tazminatı, son iş yerinde çalışılan her tam yıl için 30 günlük son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. 

Kıdem tazminatına çifte zam! - Sayfa 3

CNN Türk'teki habere göre; Asgari ücretlinin yani en düşük maaşlı işçinin kıdemi, ocaktan itibaren 5 bin 4 liralık brüte göre hesaplanacak.

Kıdem tazminatına çifte zam! - Sayfa 4

Kıdem tazminatının 1 yıl için en yüksek tutarını ifade eden tavan ise memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Diğer bir deyişle memur maaşındaki artışa endeksli bir kıdem tavanı var ve ocak-temmuz olmak üzere 6 ayda bir güncelleniyor.