Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Kemal Sunal filmi gerçek oldu! Hastaların raporları karıştı!

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde akıllara durgunluk veren bir skandal yaşandı. 17 yaşındaki Bektaş B. isimli çocuğun röntgen görüntüleri, başka bir hastanın görüntüleri ile karıştı. Mağdur Bektaş B. ve ailesi, yaşanan bu hata yüzünden mağduriyetlerini dile getirerek konuyu adli mercilere taşıyacağını belirtti.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2021 15:50

TRHaberler / ÖZEL | Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde filmleri aratmayacak bir skandal yaşandı. Eylül ayında el titremesi şikayetiyle hastaneye giden 17 yaşındaki Bektaş Bozbey'in MR filmleri, başka bir hastanın görüntüleri ile karıştı.

Diğer hastaya ait olduğu belirlenen görüntülerde ciddi hastalıklar tespit edilmesi sebebiyle Balıkesir Çocuk Nöroloji Doktoru İ.Ç.'nin isteği üzerine Bektaş Bozbey, Bursa'daki bir hastaneye sevk edildi. Bektaş Bozbey'den ise Bursa'da Metabolizma Doktoru S. D. tarafından 10 tüp kan alınarak, çocuk nörolojisine sevk edildi.

Karışan MR görüntülerinin oldukça tehlikeli bir hastalık olduğunun tespit edilmesine rağmen 17 yaşındaki Bektaş Bozbey'in Bursa'ya sevkinin ambulansla yapılmaması, Bozbey ailesi tarafından tepkilere sebep oldu.

Kendi imkanları ile Bursa'daki hastaneye giden Bektaş Bozbey ve ailesi, buradaki Çocuk Nöroloji Uzmanı Cengiz Havalı'nın dikkati sayesinde skandal karışıklığı öğrendi.

17 yaşındaki Bektaş Bozbey ile kimin görüntülerinin karıştığı henüz bilinmezken Baba Halil Bozbey, süreci adli mercilere taşıdı.

Yaşananlar sebebiyle 3 gündür sokaklarda kaldığını ve farklı şehirde mağdur olduğunu belirten baba Halil Bozbey, yaşananları tıpkı Kemal Sunal'ın filmindeki bir olaya benzetti. Baba Bozbey, yaşanan skandalı Kemal Sunal'ın filmindeki hasta kişiye sağlam raporu, sağlam kişiye ise 3 aylık ömrü kalan bir haftanın raporunun verildiği filme benzetti.

Baba Halil Bozbey şu ifadeleri kullandı:

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde Yaşanan bu durum tam bir skandal. MR görüntülerine bakılarak çocuğuma ya yanlış bir tedavi uygulansaydı? Ya yanlış bir ameliyata alınsaydı? Bunun sorumlusu kim olacaktı? Bir diğer konu ise, bizim görüntülerimiz ile karışan röntgenin esas sahibinin kim olduğu. Muhtemelen oğlumun röntgen görüntüleri de ona verildi ve hastalığını şu anda bilmiyorlar. O kişinin de çok ciddi bir hastalığı var fakat elindeki röntgen görüntüleri oğluma ait olduğundan muhtemelen doktorlar 'herhangi bir sorun bulunmuyor' gibi bir açıklama yapmıştır. Doktorlarla görüştüğümde suçu röntgen çeken kişilere atıyor. Çocuk Nöroloji Doktoru İ.N.Ç.'den şikayetçi olacağım. Madem oğlumun hastalığı bu kadar ciddi bir durumdaydı, neden bizi ambulansla Bursa'ya göndermedi? Neden bizi kendi halimize bıraktı? Bu olayın peşini bırakmayacağım.

MR GÖRÜNTÜLERİNİN KARIŞTIĞINA DAİR RAPOR:

 

BURSA'YA SEVK BELGESİ:

BİLİNMEYEN HASTAYA AİT MR GÖRÜNTÜLERİ:

 Kaynak: trhaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar