Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Soylu’ya tepki! İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun da katıldığı partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Soylu'nun İmamoğlu'na yönelik sözleri hakkında, "Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim. İmamoğlu'nun adını ağzına alabilmen için önce ağzını yıkacaksın. İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır, boğarız sizi" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2022 14:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun da katıldığı partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Soylu'nun İmamoğlu'na yönelik sözleri hakkında, "Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim. İmamoğlu'nun adını ağzına alabilmen için önce ağzını yıkacaksın. İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır, boğarız sizi" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Grup Toplantısı'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılık sağladı. Kılıçdaroğlu'nun gündem konusu ise İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak oldu.

Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Demokrasinin olmadığını gösteren temel bir olay. Bir partinin Genel Başkanı Kadıköy'de kendi ilçe binasına giremiyor. Niçin? Talimat verilmiş! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır


Halkın iktidarını mutlaka koruyacağız. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini biliyorum. Ama kararlı ve inançlı yolumuza devam edeceğiz. 85 milyon insanı kucaklayacağız. Bunun sözünü veriyorum bütün halkıma.

Mutfakta bir şeyin kalmamasına sebep olan bu ülkede demokrasinin olmamasıdır. Sonra büyüme ve kalkınma Çünkü her şeyimiz var. İstanbul'da bir parti başkanı parti binasına giremiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Onlar şeytanlar, biz onlara birlikte mücadele vereceğiz.

Bize düşen görev Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu zor atmosferden çıkarmak. Türkiye'de devletin kurumlarını liyakatli kişilerin üretebileceği bir sürece evirebilmek. Bütün bunları sabırla gerçekleştireceğiz. Altı lider bir aradayız. Hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz.

Devlet intikamla yönetilmez. Devlet adaletle yönetilir. Eğer insanların 85-90 yaşında biz sizi hapislerde öldüreceğiz derseniz, insan haklarının olmadığı açıkça ortaya çıkar. İktidar sahiplerine sesleniyorum: 85-90 yaşındaki insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü desteği vermeye hazırız.

150 bine yakın taşeron işçi var. Onlara sözüm var: Her biriniz kadro sahibi olacaksınız.

Herkes bilir. Eğer Kılıçdaroğlu bir olaya el attıysa o olay çözülünceye kadar onun mücadelesi verir. Yine Türkiye'de herkes çok iyi bilir bize oy versin veya vermesin adalet duygumu, insan ayrımı yapmadığımı, kinden ve öfkeden arındığımı, sabırla hareket ettiğimi bilir. Taşeron işçiler, ilk işçileri 7-8 yıl önce Erzurum'da örgütledim. Dernek kurun, sizin sözcünüz ben olacağım dedim. Bir süre sonra hepsini İstanbul'da topladım ve onlar adına mücadele verdim.

Millet ekmek kavgası yapıyor. Siz bu milletten ne istiyorsunuz? Bunun adına Saray yönetimi deniyor. Demokrasi değil. Sevgili halkım; Merkez Bankası'nın önüne Kılıçdaroğlu neden gitti? Enflasyonla mücadele için gitti. İradenizi Saray'a ipotek etmeyin diye gitti. TÜİK'e neden gitti? İşçinin emeklinin hakkını teslim etsinler diye gitti. MEB'e neden gitti? Dayısı olmayanın arkasında durmak için. E t ve Süt Kurumu'na neden gittik? Bu ülkenin çocukları ete ve süte ihtiyaç duyuyor;? Adalet Bakanlığı'na neden gittim? Altı yaşındaki çocuğa sistemli tecavüz edilmedi ve iktidarın suskun olması. Bunlarda vallahi de billahi de ahlak, erdem ve vicdan yok

İMAMOĞLU DAVASI

Saray Mahkemeye müdahale etti. Asa çıkarılamayacak bir kararı çıkardılar. Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde açıkça adaleti katlettiler.

Saray'ın bir de fotoromanı var. O da başka pisliğin içerisinde. Neymiş 16 milyon kişinin sevgilisini görevden alacakmış? Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim. İmamoğlu'nun adını ağzına alabilmen için önce ağzını yıkacaksın. İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır boğarız sizi.

Çok işimiz var. Bu saçmalıklara ayıracak vaktimiz yok. Adaletin bir gün tecelli edeceğini biliyoruz. Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Bu işlerle elbette uğraşılacak. Elbette mücadele edeceğiz. Türkiye güzel, büyük bir ülke. Ekibimizi kurduk, paramızı bulduk. Hızla Türkiye'yi büyüteceğiz. Herkes görevinin başında adaletle, huzur içinde yapacak. Göreceksiniz bunların tamamını aşama aşama, büyük bir kararlılıkla hayata geçireceğiz. Herkes Bay Kemal'i beklesin.

Belediye başkanımız İmamoğlu bugün burada. Ekrem İmamoğlu ile ilgili ilişkimiz baba-oğul ilişkisi gibi. Kendisi CHP'nin olduğu kadar benim de evladımdır. Erdoğan'a insanı olarak bir şey söylemek isterim. İhtirasının esiri olma. Kim, öfke kusma. İhtirasına teslim olma. Süren dolmak süre. 4-5 ay sonra her şeyi göreceksin.

 

 

Etiketler ekrem imamoğlu CHP
Yorumlar