Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna net yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına yanıt verdi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 05 Eylül 2022 14:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı'na aday olur musunuz?" sorusuna "6'lı masa uzlaşırsa ben hazırım" şeklinde yanıt verdi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "6 lider olarak üzerinde uzlaştığımız bir zaman dilimi var. 6 ay içinde topluma nefes aldıracağız" diye konuştu.

Masada adaylığın bir kez konuşulduğunu belirten CHP lideri, “Ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Parlamenter sisteme ne zaman geçeceğiz gibi konular ortaya çıktıktan sonra cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lideri oturur belirler açıklarız. Hep birlikte destek veririz. 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız”

 

Yorumlar