Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu makamını Özgür Özel'e devretti

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde, Kemal Kılıçdaroğlu, görevi CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel'e devretti.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2023 15:00

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde, Kemal Kılıçdaroğlu, görevi CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel'e devretti.

38'inci Olağan Kurultay'da Genel Başkanlık görevine seçilen Özgür Özel, mazbatasını TBMM'deki makam odasında almasının ardından CHP Genel Merkezi'ne geldi.
Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Özel ve Kılıçdaroğlu, basına kapalı olarak, 12. katta gerçekleşen devir-teslim törenini yaklaşık 1 saat boyunca sürdürdü.

1 saatlik sürenin ardından Özel ve Kılıçdaroğlu, partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Özel, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nden uğurladıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

Önemli öğütleri oldu

Özel, "Genel başkanımızla birlikte, partimizin kamerası ve fotoğrafçısı aracılığıyla, ikimizin de devir teslim görüntüleri ve mesajlarını kaydettiler. Ömer ve Meriç Bey tarafından 15 dakika içinde her ikimizin ağzından merak ettiğiniz her şeyin cevabını verdiğimiz açıklamamız olacak.

Genel başkanımızla bir saat süren görüşme gerçekleştirdik. Bir CHP genel başkanının bilmesi gerekenleri görevi devreden genel başkan sıfatıyla bana aktardı, önemli öğütlerde bulundu. Bundan sonra da her kritik konuda karşılıklı istişare yapma konusunda mutabık kaldık.

Kendisi, partinin bundan sonraki başarısı için yapılması gereken katkıları ve kendi yapacağı katkıları ifade etti" şeklinde konuştu.

Yorumlar