Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli'ye meydan okudu! Gidemezsin...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi. 'Koltuk için siyaset yapılmaz' diyen Kılıçdaroğlu, seçim kanununda değişiklik için demediğini bırakmadı.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2022 14:35

Diyarbakır ziyareti ile çok konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi.

"Bahçeli'de duysun" diyen CHP lideri "Adam Afrika'ya gidiyor yerler kiralıyor ona bir şey demiyor Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmiş vay sen oraya nasıl gidersin alnım açık giderim vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin. "dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

-Tıp Bayramı'nda doktorlar Atatürk heykeline çelenk bırakacaklar. Bayramlarını kutlayacaklar ona bile izin verilmedi. Arkasından başka şeyler söylendi.

-Giderlerse gitsinler diye açıklama yaptı. Demokratik yollarda seni yollayacak olan biziz. Onlar burada kalacak hastalarına bakacaklar. Az kaldı bütün haklarınızı alacaksınız. Size verilen sözlerin tutulmadığını biliyoruz. Sizi yurt dışına gitmeye zorluyorlar gitmeyin!

-Diyarbakır'a gittim. Bize kucak açtılar. Diyarbakır için projelerimizi hazırladık. Önce 6 ilde elektriği aşamalı olan çiftçilere ücretsiz olarak vereceğiz. 

Bahçeli'ye hodri meydan!

- Önce benim insanım kazanacak. Bahçeli de duysun. Adam Afrika'ya gidiyor yerler kiralıyor ona bir şey demiyor Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitmiş vay sen oraya nasıl gidersin alnım açık giderim vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin. 

-Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Var olan paramız vardı Merkez Bankası'nda 128 milyar dolar arka kapıdan kimlere satıldı bilinmiyor. Yabancılardan topladıkları paralarla duruyorlar.

Bakiyesi -43 milyar dolar. O kadar büyük sıkıntının içine soktular ki Türkiye'yi kapı kapı Orta Doğu'daki ülkeleri geziyorlar. Düne kadar kendi medyalarında kendi söylemlerinde en ağır hakaretleri yaptıkları kişilerin ayağına gittiler.

Bahçeli'ye sormak istiyorum Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı bu kadar ağır hakaretler edenin ayağına gittiğinde Erdoğan neden bir şey söylemedin?

-Milyonlarca kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Boşanma davaları ne kadar arttı biliyorlar mı? Ailenin temeline dinamit koydular. İşsizlik tüm kötülüklerin anasıydı. Beylerin umurunda değil.

-Bahçeli'ye fazla mı takıldık bugün. Allah rızası için soru sormuyor musun Türkiye Cumhuriyeti devletinin hapishanelerinde bir tane uyuşturucu baronu var mı? Uyuşturucu baronları neden hapse girmez çünkü siyasetçiyi satın alırlar para ile.  En tepedekiler kim yolsuzluk yapıyorsa rüşvet alıyorsa kanatlarının altına alıyor. Rüşvet alan adamdan büyükelçi olur mu? 

-Politik çöküş yaşıyoruz. 600 milletvekilinin görev yaptığı parlamentoya bakın. Ne işleri var el kaldırıp indirme o kadar. Dönem gelecek diyecekler ki bir kişiyi ben yönetiyorum zaten. Türkiye yaşanan politik çöküşün sonucu olarak itibar kaybına uğradı. Eskiden Türkiye deyince devletler dururlardı şimdi sırtlarını dönüyorlar. 

Merkez Bankası'na neden arkeolog atıyorlar?

-Devlet bir kişiye teslim edilmez. Sizin kadrolarınız var mı diyorlar? On binlerce namuslu bürokrat var onlar bizim kadrolarımızdır. Biz gelince onları atayacağız. Yolsuzluk kim yaparsa burnundan getireceğiz Merkez Bankası'na neden arkeolog atıyorlar? Güreşçi saygı duyarım bankada ne işi var? İşi ehline teslim edeceğiz. Yeni kadrolar, yeni kurallar... devleti yönetirken belli kuralları koymak zorundasınız.

-13 uçak, saraylar, ofisler bunlar yok artık. Vatandaşın huzuru için çalışacağız. Meclis için de bir şey yapacağız. Siyasi Ahlak Kanunu çıkartacağız. Bu çatının altına gelecek milletvekilleri ahlaklı, erdemli, bilgili olacak. İradesini satmayacak.

-Yeni kurumlar yapmamız lazım. Bir devlet kendisini planlayamaz mı? Afrika'ya gidin onlar plan yaparlar. Gelir-gider hesaplarlar. Bizde hiçbirisi yok. Oturmuşlar geliyor 5 müteahhit şuraya köprü yapalım. Bakıyorlar büyük paralar var garantiler var ...

Seçim Kanununda değişiklik

-2 gün önce çıktılar AK Parti ve MHP'den birer milletvekili açıklama yaptı seçim kanununda değişiklik yapıyoruz diye.  Gideceklerini çok iyi biliyorlar. Amaçları biz acaba koltuğumuzu nasıl koruruz bunun için düzenleme yapıyorlar. Millet kararını vermiş seni gönderecek. İster sabah ister öğlen en ister akşam değiştir biz seni yolcu edeceğiz.

Seçim barajı yüzde 3 olsun diyoruz neden korkuyorsun? Koltuk için siyaset yapılmaz. Öyle bir kanun çıkaralım ki koltuğumuzu koruyalım... Seni oradan paşa paşa göndereceğiz. Seni bu milletin elinden kimse kurtaramaz. Seni paşa paşa göndereceğiz bunu bilmeni isterim.

 

Yorumlar