Anasayfa /  Güncel

Kassam Tugayları Bildirisi: Gazze'nin kuzeyinde 7 İsrail askerini etkisiz hale getirdik

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelerde İsrail ordusu birimlerini ve askeri araçlarını hedef aldığını ve 7 İsrail askerini öldürdüğünü bildirdi.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2023 14:00

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelerde İsrail ordusu birimlerini ve askeri araçlarını hedef aldığını ve 7 İsrail askerini öldürdüğünü bildirdi.

Kassam Tugayları'nın Telegram sayfasından yapılan açıklamaya göre, Filistinli direnişçiler, Gazze şehrinin kuzeybatısında bulunan 5 tank ve 2 buldozeri, Yasin 105 tanksavar füzeleri, top mermileri ve el yapımı patlayıcılarla hedef aldı.

Ayrıca, açıklamada, "Kassam mücahitleri, Gazze şehrinin kuzeyinde sıfır mesafeden 7 Siyonist askeri etkisiz hale getirdi ve aynı bölgede bulunan iki personel taşıyıcı aracı ile bir tankı Yasin 105 füzeleriyle hedef aldı." denildi.

Açıklamada ayrıca, Kassam mensuplarının Gazze şehrinin batısında, Kerem Ebu Salim ve Cuhr ed-Dik bölgelerindeki İsrail birliklerine karşı top ve roket saldırıları düzenlediği belirtildi. Ancak, Kassam Tugayları'nın öldürdüğünü açıkladığı 7 askerle ilgili olarak İsrail ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırıya karşılık olarak İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'e göre, 7 Ekim'den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365'i asker toplamda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kassam Tugayları'nın elinde ise İsrailli 239 esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre ise ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'u çocuklar ve 3 bin 130'u kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te ise İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 8 Ekim'den bu yana 197 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'deki onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini veya ana binalarını vurdu, bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

Etiketler Kassam Tugayları
Yorumlar