Anasayfa /  Güncel

Kaşıkçı davası resman kapandı!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasının durmasına ve Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara imza atan mahkemenin 26 Suudi sanık hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdiği ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 24 Haziran 2022 16:42

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine ilişkin 17 Haziran 2022’de 26 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine yönelik ek karar verdi. Hatice Cengiz’in avukatı Gökmen Başpınar bu karara itiraz edeceklerini belirtti. 

NE OLMUŞTU

Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının görüldüğü 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'ndan gelen yazıya dayanarak davanın Suudi Arabistan'a devredilmesi yönünde karar verdi. Bunun üzerine Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz avukatı aracılığıyla bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren 12. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğu ile itirazı reddetti. Daha sonra yürütmenin durdurulması için Ankara 14. İdare Mahkemesine başvuru yapıldı. Ankara 14. İdare Mahkemesi de jet hızıyla bu davanın idareyi ilgilendirmeyeceğine hükmederek başvuruyu geri çevirdi. En son Avukat Gökmen Başpınar, Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devri kararının Yargıtay tarafından incelenmesi için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu. Bu başvuru da reddedilerek dosya tamamen kapatılmış oldu. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruyla ilgili süreç devam ediyor.

Yorumlar