Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kars'ın Arpaçay ilçesinden gelen Türk bayrakları görüntüsü tepki topladı

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya üzerinden bir görüntü paylaştı ve Kars'ın Arpaçay ilçesinin belediye başkanı Erçetin Altay'a sert eleştirilerde bulundu. Görüntüde Cumhuriyet bayramı için sokaklara asılan Türk bayraklarının bakımsız, ütüsüz ve buruşuk olması dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2021 17:30

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından kendisine iletilen bir görüntüyü paylaştı.

Görüntüde Kars'ın Arpaçay ilçesi belediyesinin 29 Ekim nedeniyle sokaklara astırdığı Türk bayrakları görülüyordu.

Bayrakların bakımsız, buruşuk ve ütüsüz olması ise tepki çekti.

Bununla ilgili bir paylaşım yapan Yarkadaş şunları söyledi: Memleketim Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bayrağımıza büyük saygısızlık. AKP’li Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın yönettiği belediye, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçenin meydanına hiç utanmadan bu bayrakları astırdı. Dostum İbrahim Bartan’ın çektiği görüntüleri izlerken utandım!

Belediye başkanı: Bir hata yaptık

Yarkadaş daha sonra attığı bir tweette belediye başkanın kendisini aradığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu belirterek yapılan hatayı kabul ettiğini açıkladı.

Yarkadaş, "Arpaçay Bld. Başkanı Erçetin Altay az önce aradı. AKP’li Altay, “Bir hata yaptık. Buna bir gerekçe bulmayacağız. Bayrağı ütüsüz asan işçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik. Bayrakların yerine de ütülenmiş bayrakları astık. Bizim vatan ve bayrak sevgimizi herkes bilir’’ dedi." paylaşımında bulundu.

Yorumlar