Anasayfa /  Foto Galeri

Karanlık inziva duygusal dengeyi bulmaya rehber oluyor

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz; ‘Karanlık İnziva, Sessiz İnziva’ kavramları, duyguların kaynağını anlamak ve onları etkili bir şekilde yönetmek isteyenlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Karanlık inziva duygusal dengeyi bulmaya rehber oluyor - Sayfa 1

Yayımlanan kitaplarıyla satış rekorları kıran Çetin Çetintaş, içsel dünyayı keşfetme ve duygusal dengeyi bulma yolunda rehberlik ediyor. Adını sıklıkla duymaya başladığımız ‘karanlık inziva, sessiz inziva’ kavramları; duyguların yönetimi, bilinmezliğin sınırsızlığı ve kendine güven konularına farklı bir perde aralıyor. 

Karanlık inziva duygusal dengeyi bulmaya rehber oluyor - Sayfa 2

‘Dikkati kalp gözüne vermek üzerine planlanan karanlık inziva’

Duyguların tesadüfi olmadığını, her birinin belli bir sebepten ortaya çıktığını savunan Çetin Çetintaş, duyguların kontrolsüzce yaşanması veya bastırılması durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlarını bu inziva sayesinde deneyimleme şansı sunuyor.

Karanlık inziva duygusal dengeyi bulmaya rehber oluyor - Sayfa 3

Sınırlı sayıda katılımcının olduğu ve 4 gün süren inziva; algıladığımız dünyayı zihnimizin ne kadar kendi yanılgılı algısıyla tamamlayarak “gördüğünü” fark etmeyi sağlıyor. Uzun süredir kendi üzerine çalışmalar yapan kişiler için uygun olan karanlık inziva, yaşamla ilişkiyi derinden dönüştürücü birçok özel pratiğin içinden geçilen bir süreci kapsıyor.

Karanlık inziva duygusal dengeyi bulmaya rehber oluyor - Sayfa 4

‘İnziva boyunca yemekler dahil her şey gözler kapalı deneyimleniyor’

Tüm bu sürecin sezgilerimizi güçlendirirken, teslimiyetin muazzam bir güç olduğunu fark etmemize yardımcı olacağını söyleyen ve karanlık inziva sürecini anlatan Çetin Çetintaş: ’Bu süreçte yediğimiz yemeği, yürüdüğümüz yolu, yaptığımız pratikleri ve diğer her deneyimi gözlerimizi inziva boyunca göz bantlarıyla tamamen kapalı şekilde gerçekleştiriyoruz.