Anasayfa /  Foto Galeri

Karakterimizi Belirleyen 11 Korkutucu Gen nerden geliyor?

Fiziksel görünüşümüzle ve karakterimizle ilgili birçok detayın bizlere ailemizden miras kaldığını biliyoruz. Yapılan araştırmalar intihara meyilli olmak ya da kötümserlik gibi bazı olumsuz özelliklerin de genetik miras yoluyla aktarıldığını kanıtladı. İşte ailelerimizden bizlere geçebilen ve karakterimizi belirleyen 11 kötü gen…

Karakterimizi Belirleyen 11 Korkutucu Gen nerden geliyor? - Sayfa 1

Aldatma

Dopamin denen hormonu daha önce duymuş olabilirsiniz. Dopamin, zorlu bir işi başarmak ya da iyi bir seks gibi vücudumuzu ve beynimizi tatmin edecek şeyler yaptığımızda salgılanan bir hormondur. Ancak DRD4 adındaki gene sahip olanlar için durum biraz daha farklı! Genetik yollarla aktarılan DRD4 geni, partnerinizi aldattığınızda dopamin salgılamanıza neden oluyor. Bu nedenle DRD4 genine sahip insanlar, sahip olmayan insanlara göre partnerini aldatmaya çok daha meyilli olabiliyor.

Karakterimizi Belirleyen 11 Korkutucu Gen nerden geliyor? - Sayfa 2

İsraf

Eğer gereksiz para harcamak gibi kötü bir alışkanlığınız varsa size şaşırtıcı bir haberimiz var! Yapılan araştırmalar, gereksiz para harcama ya da parayı israf etme gibi alışkanlıkların aileden geçebildiğini kanıtlıyor. Özellikle 8 yaşına kadar olan yetiştirilme şeklimizin, paraya karşı olan tavrımızda büyük bir önemi var.

Karakterimizi Belirleyen 11 Korkutucu Gen nerden geliyor? - Sayfa 3

Yemek Seçme

Yemek seçen insanlarla sık sık karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu tarz insanların birçoğu, fark etmeseler de ciddi yeme bozukluklarına sahiptir. Eğer yeni yemekler denemekten korkuyorsanız, sürekli olarak yemek seçiyorsanız ve yemekleri yemeden önce uzun uzun kokluyorsanız bu durumun da ailenizden geçmiş olabileceğini hatırlatalım.

Karakterimizi Belirleyen 11 Korkutucu Gen nerden geliyor? - Sayfa 4

Kendini düzgün bir biçimde ifade edememe

Eğer sinirli bir anne babaya sahipseniz geçmiş olsun! Agresiflik, sinir anında kendini ifade edememek ve konuşamamak da aileden geçebilen özellikler arasında.