Anasayfa /  Güncel

Karadeniz'de Denize Giren 4 Çocuk Akıntıya Kapıldı

Sıcaklıkların artmasıyla boğulma vakalarında artış dikkat çekiyor. Samsun’da serinlemek için denize giren 4 çocuktan 2’si boğuldu, 1’i kayboldu, 1’i kurtarıldı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2023 22:58

Olay, saat 16.30 civarında Samsun'un Atakum ilçesindeki Golf Kulübü mevkisinde gerçekleşti. İlkadım ilçesinde yaşayan Osman Topçu (44), çocukları Elifnur (11) ve Oğuzhan Topçu (8) ile ikiz yeğenleri Ahmet (10) ve İncilay Altundal'ı (10) denize götürdü. Ancak çocuklar akıntıya kapıldı ve boğulma tehlikesi atlattılar. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi ve bölgedeki cankurtaranlar müdahale etti.

Kısa sürede olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri Oğuzhan Topçu ve İncilay Altundal’ı sağ olarak kurtardı, Elifnur Topçu’yu kalbi durmuş halde sahile çıkardı. Ahmet Altundal ise denizde kayboldu. Dalgıç polislerin uzun süre kalp masajı yaptığı Elifnur Topçu ve İncilay Altundal özel bir hastaneye, Oğuzhan Topçu ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. İncilay Altundal ve Elifnur Topçu sağlık çalışanların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Denizde kaybolan Ahmet Altundal’ı arama çalışması başlatıldı. Olaya tanık olan baba Osman Topçu büyük acı yaşadı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Çocuklardan biri kayıp...

10 yaşındaki Ahmet için hem sahil güvenlik ekipleri hem de dalgıç polisler arama çalışması yaptı. Botlarla ve su altında yapılan arama çalışmalarına hava kararınca ara verildi. Arama çalışmaları yarın devam edilecek.

Yorumlar