Anasayfa /  Ekonomi

Kara para aklayanlar Tether’ı tercih ediyor

Birleşmiş Milletler (BM), dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan Tether'ın, Güneydoğu Asya'da faaliyet gösteren kara para aklayıcılar ve dolandırıcılar için önde gelen ödeme yöntemlerinden biri olarak ortaya çıktığı konusunda uyardı. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi, bu konuda önemli bir rapor yayınladı.

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2024 23:59

Kara para aklayanlar Tether’ı tercih ediyor

Birleşmiş Milletler (BM), dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan Tether'ın, Güneydoğu Asya'da faaliyet gösteren kara para aklayıcılar ve dolandırıcılar için önde gelen ödeme yöntemlerinden biri olarak ortaya çıktığı konusunda uyardı. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi, bu konuda önemli bir rapor yayınladı.

 

Kripto varlıklar eğitim ve danışmanlık platformu Lexcio kurucu ortağı Avukat Abide Gülel, BM raporunun detayları hakkında şu bilgileri verdi:

Kripto para biriminin evrimi, diğer hızlı teknolojik gelişmelerin yanı sıra, Güneydoğu Asya'nın organize suç çetelerinin yasadışı fonları aklamak için karaborsa kumarhanelerini kullanma şeklindeki onlarca yıllık uygulamasını da harekete geçirdi.

Çevrimiçi kumar platformları, özellikle yasa dışı faaliyet gösterenler, kripto para birimine dayalı kara para aklayanlar için, özellikle de Tether kullananlar için en popüler araçlar arasında ortaya çıktı.

Organize suç, yeni teknolojileri kullanan etkili bir paralel bankacılık sistemi yarattı ve kriptoyla birlikte gevşek veya tamamen düzenlenmemiş çevrimiçi kumarhanelerin çoğalması, bölgenin suç ekosistemini güçlendirdi.

NEDEN TETHER?

Tether'in dijital tokenı, fiyatı istikrara kavuşturmak için genellikle sabit bir para birimini takip eden bir kripto para birimi olan bir ‘stablecoin'dir. Tether ABD dolarına sabitlenmiştir ve Bitcoin gibi sabit para birimlerine sabitlenmeyen ve ağırlıklı olarak spekülasyon için kullanılan kripto para birimlerinin aksine yatırımcıların kripto ticaretine girip çıkmalarına olanak tanır. Yaklaşık 95 milyar dolarlık dolaşımla türünün en büyüğüdür.”

Yorumlar