Anasayfa /  Foto Galeri

Kar tekrar geliyor! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı

Kar yağışı tekrardan geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Yapılan son açıklamada çok sayıda il için 'turuncu kodlu' uyarı yapıldı. İşte hava durumuna dair detaylar...

Kar tekrar geliyor! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni raporunu yayımlaması ile birlikte yurt genelinde hava durumuna ilişkin detaylar da belli oldu. Buna göre çok sayıda il için 'turuncu kod' ile yayımlanan kar yağışı uyarısı geldi. 

Kar tekrar geliyor! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kar tekrar geliyor! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı - Sayfa 3

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Adıyaman çevreleri ve Erzurum'un güneyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kar tekrar geliyor! Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.