Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Kapadokya'da balon kazası: 2 turist hayatını kaybetti, 3 yaralı var

Kapadokya’da İspanyol turistleri taşıyan sıcak hava balonu sert iniş yaptı. 2 turtist öldü, 3 turist yaralandı.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2022 22:56

Kapadokya'da İspanyol turistleri taşıdığı öğrenilen sıcak hava balonu Ortahisar Kavak kasabası arasında bir tepeye sert iniş yaptı. İniş esnasında kurallara uymayan turistlerden bazıları sepetten düştü. Olayda 2 turist öldü, 3 turist yaralandı. Yaralılar Nevşehir devlet hastanesi ve özel hastaneye kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; "İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah 07:25'te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08:50'de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir.

İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir.

HASTANEDEN YARALI TURİSTİN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Kazada yaralanan turistlerden Josefa Gil Franco'nun durumu ciddiyetini koruyor. Özel bir hastanede tedavi gören kadın turist Franco'nun durumu hakkında hastanenin Başhekimi Osman Özsoy, açıklama yaptı.

Yaralının durumunun ağır olduğunu belirten Özsoy, "Multi travma dediğimiz çoklu travmayla geldi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar var. Bacakta kolda ve kaburgalarında kırıklar var ayrıca akciğer ve karaciğer hasarı var. Karaciğerine bağlıda şu anda bir iç kanama söz konusu. Şuan itibari ile genel cerrahi acil ameliyata aldı. Geldiğinde bilinci kapalıydı şuanda da genel durumu çok iyi değil, bilinci kapalı, uyutuluyor. Hayati tehlikesi de devam etmekte. Şuanda kontrolümüz ve takibimizde." dedi.

Kaza ile ilgili olarak Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar