Anasayfa /  Foto Galeri

Kanserden korunmanın 27 yolu

Kanserden korunmanın 27 yolu - Sayfa 1

Kanser bir gecede aniden oluşmuyor. Kansere karşı savaşan gıdaları beslenme düzeninize sokarak ve hayat tarzınızda minik değişiklikler yaparak, kansere yakalanma riskinizi hatırı sayılır bir oranda düşürebilirsiniz. Tabii kanserden korunmak için herhangi bir şikayetinizde doktorunuza görünmeyi asla ihmal etmeyin.

Kanserden korunmanın 27 yolu - Sayfa 2

Şekerli içecekleri bırakın Şekerli içecekler şişmanlamaya ve şeker hastalığına sebebiyet vermesinin yanında endometriyum kanser türlerinin (kadın üreme sistemlerinde görülen kanser türleri) oluşum riskini arttırıyor. Bir araştırmaya göre çok fazla şekerli içecekler tüketen kadınlar, hiç içmeyenlere oranla % 87 daha fazla oranla bu kanser türlerine yakalanma riski taşıyorlar.

Kanserden korunmanın 27 yolu - Sayfa 3

Dirençli nişastalar tüketin Yulaf ezmesi ve kuru fasulye gibi yiyeceklerde bulunan dirençli nişastalar, günlük beslenme diyetinde fazlasıyla kırmızı et bulunan kişilerde, kolon kanserine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Gün içerisinde et yerken, 40 gram kadar da dirençli nişasta tüketmeniz, hücre çoğalma seviyesini normale döndürüyor.

Kanserden korunmanın 27 yolu - Sayfa 4

Daha fazla ayakta durun, daha az oturun Yeni çalışmalar gösteriyor ki gününün çoğunu oturarak geçiren kişiler masa başında daha az vakit geçirenlere göre %24 oranında daha fazla kolon ve endometriyal kanser türlerine yakalanma riski taşıyor. Başka çalışmalar da gösteriyor ki TV karşısında çok vakit geçiren kişiler, daha az TV izleyenlere oranla %54 daha fazla kolon kanserine yakalanma riski taşıyor. O zaman haydi, ayağa kalkın ve hareket edin.