Anasayfa /  Güncel

Kadir Gecesi namazı 4 rekat ne zaman nasıl niyet edilerek kılınır?

Çakıl tanelerinden daha çok sayıda melekler yeryüzüne indiği Kadir gecesi hangi namazlar kılınır? Kadir Gecesi namazı 4 rekat olarak Kadir Suresi ile kılınır. Kadir Gecesi namazının kılınışı nasıldır, nasıl niyet edilir ve ne zaman saat kaçta kılınır sizler için hazırladık.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2018 22:13

Kadir gecesi ibadetleri, kadir gecesinde nasıl dua etmek gerekir? Kadir Gecesi bolca dua etmek 2 rekat veya 12 rekatlık namaz kılmak gerekir. Kadir Gecesi namazı her rekat Fatiha ve 3 Kadir suresi okunarak kılınır. 

Peki Kadir Gecesi namazı saat kaçta ve nasıl niyet edilerek kılınmalı? Kadir Gecesi namazında okunan Kadir Suresi nasıldır? Kadir Gecesi namazının ayrıntılı olarak kılınışı ve dualarını internethaber.com sitesi sizin için hazırladı. 

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL NİYET EDİLİR?

4 veya 12 rekat olarak kılınan Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazına niyet edilirken şunlar söylenir;

-"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR

Bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi 'nde edilen ibadetler ve kılınan namaza sayısız sevap yazılır. Kadir Gecesi kılınan hacet namazı 4 rekattır ve Kadir Suresi ile birlikte kılınır. 



1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

KADİR NAMAZI KILINIŞI

Kadir namazının kılınışı da şöyledir;

İki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir.

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.


Yorumlar