Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Kadın Erkek 2000 Komiser Yardımcısı Alımı Başvuruları Başladı!

2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı için Polis Amirleri Eğitim Merkezine Kadın Erkek 2000 komiser yardımcısı alımı ilanı için başvurular başladı!

Abone ol
Abone ol 17 Eylül 2019 16:13

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 13 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre 2019 yılı için PAEM Komiser Yardımcısı alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilanda başvuruların 17 Eylül 2019 tarihinde başlayacağı belirtilmişti ve adaylar için başvuru ekranı bugün açılarak başvuruların başladığı belirtildi. Peki Kimler başvuru yapabilir? Nasıl Başvuru yapılacak? işte detayar.

KONTENJAN DAĞILIMI NEDİR?

 Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne    2019-2020 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın,1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2000 Komiser Yardımcısı öğrencisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Komiser yardımcısı alımı için başvuru süreci 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatabdaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuki bir sebebi olmamak, Sağlık açısından herhangi bir engeli olmamak ve Sğalık yönetmeliğindeki belirtilen nitelikleri taşıyor olmak Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak gibi nitelikler aranacak.

KPSS Şartı: 2018 veya 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak,

Eğitim Şartı:  Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Yaş Şartı:  18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

Askerlik Detayları: Eğitim-Öğretim dönemi başladığında (intibak eğitimi dahil) adayların silah altında bulunmamaları gerekmektedir. Bu nedenle; şahsen başvuru esnasında erkek adaylar 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge ibraz etmek zorundadırlar.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Polis Akademisi başkanlğı 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımladığı yeni bir duyuruya göre PAEM Komiser yardımcısı alımı başvurularının başladığını belirtti ve başvuru kılavuzunu adaylarla paylaştı.Bu bağlamda adaylar başvurularını en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.




Yorumlar