Anasayfa /  Foto Galeri

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler mi geliyor?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili son durum ile yeni tedbirler alınıp alınmayacağı görüşülecek. Özellikle 5 ilde koronavirüsle ilgili yeni kararları alınması bekleniyor.

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler mi geliyor? - Sayfa 1

Bilim Kurulu'nun 'yeni koronavirüs kararları alınmalı' tavsiyesinin ardından gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. 

CNN TÜRK muhabiri Ahmet Melik Türkeş'in haberine göre kabine toplantısının saat 15.30'da başlaması planlanıyor. Kabine toplantısından bir gün önce de yine kritik toplantı Bilim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gündeminde ve yurt genelinde vaka sayılarındaki artış ele alındı.

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler mi geliyor? - Sayfa 2

Virüsün seyri konuşuldu ve bu yönde olumlu bir tablonun oluşması için atılması gereken adımlar konuşuldu. Tavsiye kararları alındı.

Buna ilişkin de İstanbul başta olmak üzere artışın görüldüğü illerdeki sağlık kuruluşlarındaki doluluk oranları konuşuldu ve virüsün olumsuz seyrinin sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanları üzerinde bir baskı kurduğu ifade edildi.

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler mi geliyor? - Sayfa 3

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İHTİMALİ

Gündeme gelen tüm bu konular bugün Kabine Toplantısı'nda da gündeme gelecek. Virüsün ne zaman kötü seyrinden bahsedilse kısıtlama kararları da gündeme geliyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin.

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler mi geliyor? - Sayfa 4

Tedbirler sonrasında salgın istenen düzeyde azalma görülmezse hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tavsiye edildi Bilim Kurulu'nda. Buna ilişkin de özellikle önümüzdeki günler belirleyici olacak.