Anasayfa /  Foto Galeri

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak? İşte gündemdeki konular

Korona virüs günlerinde her kabine toplantısıheyecanla bekleniyor. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları can kulağı ile dinleniyor. Geçen hafta yapılmaya toplantı bu haftaya ertelenirken vatandaşlar 'Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?' sorusunu yoğun bir şekilde yöneltiyor. İşte binlerce kişinin merakla araştırdığı kabine toplantısı hakkında bazı bilgiler...

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta  yapılacak? İşte gündemdeki konular - Sayfa 1

Türkiye 1 Haziran'dan itibaren kontrolü normalleşme sürecine girerken yeni kabine toplantısının tarihi de büyük bir heyecanla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi kararları alacağı büyük merak konusu durumunda... Bu nedenle de 'Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?' sorusu epey yoğun şekilde araştılıyor.

Uzun zaman sonra ilk kez yüz yüze gerçekleşecek olan kabine toplantısı için geri sayım başladı. Önceki haftalarda önemli kararların alındığı kabine toplantısı, bu hafta da benzer kararların alınabilme ihtimali dolayısıyla merakla bekleniyor. 

İşte, Kabine Toplantısı ile ilgili ayrıntılar...

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta  yapılacak? İşte gündemdeki konular - Sayfa 2

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. Yüz yüze gerçekleşecek toplantısının 15.30'da başlaması bekleniyor. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta  yapılacak? İşte gündemdeki konular - Sayfa 3

65 YAŞ ÜSTÜ İLE 18 YAŞ ALTINA 'ESNETME'

65 yaş üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar için uygulanan sokağa çıkma izinleri de değerlendirilecek. Toplantıdan esnetme kararı çıkması bekleniyor. Vatandaşların en çok talepte bulunduğu düğün izinleri konusunun da toplantıda ele alınacak başlıklardan biri olduğu belirtiliyor.

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta  yapılacak? İşte gündemdeki konular - Sayfa 4

Buna göre 65 yaş üstü vatandaşların sokak izninin 2 güne çıkarılması, haziran ayının ortasında da kısıtlamanın tamamen kaldırılması planlanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının sonlanmasının 1 Temmuz’u bulmaması hedefleniyor. 

Sokağa çıkma izninin bir gün hafta içi olmasıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar hem banka, fatura yatırma gibi işlerini yapacak hem de normalleşme sürecine kademeli adım atacak. Vakalarda 65 yaş ve üzeri için artış olmaması dahilinde yasak tamamen kaldırılacak.