Anasayfa /  Foto Galeri

Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı?

iden bununla da yetinmedi ve Trump’ın izlerini ortadan kaldırmak için Oval Ofisi de tamamen yeniledi. Yeni başkan kendi kişiliğini ve siyasi siyasi tutumunu yansıtan sanat eserleri, objelerle ve fotoğraflarla Oval Ofis’i dramatik bir şekilde dönüştürdü. Bu kapsamda, Latin Amerikalı ABD’li insan hakları aktivisti Cesar Chavez ile Martin Luther King’in büstleri Başkan’ın yanında yerini aldı. Peki Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı?

Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı? - Sayfa 1

IRKÇI BAŞKAN'IN PORTESİ KALDIRILDI
Joe Biden’ın masasın sağ tarafındaki duvarda yer alan eski ABD Başkanı Andrew Jackson portresi, Joseph Duplessis tarafından yapılan bir Benjamin Franklin portresiyle değiştirildi. Beyaz Saray'a rutin olarak ödünç verilen diğer sanat eserleri gibi, portre de Smithsonian Enstitüsü'nün Ulusal Sanat Galerisi tarafından Beyaz Saray’a ödünç olarak verildi.

Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı? - Sayfa 2

DÖRT BİN ÇEROKİ'NİN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN "GÖZYAŞI YOLU" KARARINI İMZALADI"
Eski Başkan Donald Trump, Oval Ofis'te Navajo gazilerini anmak bir etkinlik düzenledikten sonra ABD’nin yedinci başkanı Jackson’un portresinin önünde durduğu için eleştirilmişti. Jackson, Kızılderililerin 1838’de sürgün edilmesini emreden ve dört bin Çeroki’nin hayatını kaybetmesine yol açan Gözyaşı Yolu (Trail of Tears) bildirisini imzalamıştı.

Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı? - Sayfa 3

SOSYALİST İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU CHAVEZ'İN BÜSTÜ
Bununla birlikte sanatçı Paul Suarez tarafından yapılan Latin Amerikalı sivil haklar aktivisti Cesar Chavez'in bronz büstü de masasının arkasındaki büfeye yerleştirildi. Chavez, ABD'deki tarım işçilerinin zorlu koşullarına dikkat çekmek ve emekleri karşılığında daha iyi ücret almaları için hayatı boyunca mücadele etti.

Söz konusu büstün Oval Ofis’e eklenmesi, Biden'in belgesiz tarım işçilerinin yeşil kart başvurusunda bulunmalarına izin verecek göçmenlik yasasını önerdiği gün geldi. Chavez’in torunu olan Julie Chavez Rodriguez ise şu anda Biden'ın Beyaz Saray Hükümetlerarası İşler Ofisi’nin direktörlüğünü yapıyor.

Joe Biden Oval Ofis’te hangi değişiklikleri yaptı? - Sayfa 4

Biden, Amerikan izlenimci ressam Childe Hassam'ın 1917’de yaptığı “Yağmurda Cadde” adlı tabloyu da masasın sağ tarafına istedi. Yağmurlu bir havada, ABD bayrakları ile örtülü New York’un beşinci caddesini tasvir eden eser, Beyaz Saray'ın daimi sanat koleksiyonundaki Hassam'ın altı yapıtından biri. Metaforlarla dolu sanat eseri, Trump, Obama ve Clinton döneminde de Oval Ofis’teydi, ancak hep odanın dikkat çekmeyen bir yerinde durdu.