Anasayfa /  Dünya

Joe Biden Gazze'deki çatışmalara ara verilmesi gerektiği çağrısında bulundu

Joe Biden, Gazze Şeridi'nde İsrail'in işgali altındaki durumda tutsakların serbest bırakılması amacıyla çatışmalara "ara verme" gerekliliği hakkında bir çağrıda bulundu.

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2023 13:00

Joe Biden, Gazze Şeridi'nde İsrail'in işgali altındaki durumda tutsakların serbest bırakılması amacıyla çatışmalara "ara verme" gerekliliği hakkında bir çağrıda bulundu.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana kesintisiz bir şekilde Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ediyor.

Gazze'yi abluka altına alarak bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail'e, en büyük destek ABD'den gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e desteğini her seferinde açıkça ifade etse de, son günlerde söyleminde değişiklikler gözlemleniyor.

Biden, Gazze'deki Filistinli sivillere insani yardımın sağlanması gerektiğini vurgulayarak beklenmedik bir adım atmış durumda.

Bu değişikliği Minnesota eyaletindeki bir program sırasında, 2024 Başkanlık Seçimleri hakkında konuşurken gözlemledik.

Haham ateşkes talebinde bulundu.

Jessica Rosenberg adlı kadın, kendisini "haham" olarak tanıtarak, Biden'ın konuşmasını keserek İsrail-Filistin çatışmasının sona erdirilmesi için "ateşkes çağrısı" yapmasını istedi.

"Sanırım ara vermeye ihtiyacımız var"

Biden, bu konuda "Sanırım ara vermeye ihtiyacımız var." dedi.

"Ara vermenin" ne anlama geldiği sorusuna Biden, Hamas tarafından tutulan esirleri serbest bırakma için bir mola anlamına geldiğini belirterek, "Ara verme, tutsakların dışarı çıkması için zaman verilmesi anlamına gelir." dedi.

"Bu İsrailliler için inanılmaz derecede karmaşık bir durum"

Salondaki kalabalık tarafından susturulmaya çalışılan Rosenberg, Biden'e "Sorumu yanıtlamanızı çok isterim." dedi.

Biden ise "Bu, İsrailliler için inanılmaz derecede karmaşık bir durum. Bu tartışmada Filistin ve Yahudi tarafının duygularını tamamen anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray, Biden'ın Hamas'ın tuttuğu esirlerden bahsettiğini açıkladı

Beyaz Saray yetkilileri daha sonra Biden'ın konuşmasında bahsettiği "tutsaklardan" kastının Hamas tarafından tutulan rehineler ve insani yardım olduğunu açıkladı.

 

Yorumlar