Anasayfa /  Foto Galeri

Jeff Bezos Amazon'un CEO'luğundan ayrıldı

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, kendisine 199 milyar dolar kazandıran Amazon'daki CEO'luk görevinden ayrıldı.

Jeff Bezos Amazon'un CEO'luğundan ayrıldı - Sayfa 1

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, bugün itibariyle şirketin CEO’luk unvanını Andy Jassy'ye devrederek, 20 yılı aşkın bir süredir devam eden görevinden ayrıldı.  Amazon, şubat ayında 57 yaşındaki Bezos’un, uzay şirketi Blue Origin ve hayırseverlikle ilgili diğer girişimlerine daha fazla zaman harcamak istediğini söyleyerek CEO’luk görevini bırakacağını duyurmuştu.

Jeff Bezos Amazon'un CEO'luğundan ayrıldı - Sayfa 2

Bununla birlikte Bezos, Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne 199 milyar dolar ile emekli oldu ve Amazon'un yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edecek.  

Ancak, Bezos şirkette daha az halka açık bir role geri adım atsa bile en büyük bireysel hissedarı olması nedeniyle Amazon’daki güçlü konumunu sürdürecek.

Jeff Bezos Amazon'un CEO'luğundan ayrıldı - Sayfa 3

Pazar araştırması şirketi Nucleus Research'ün küresel teknoloji analisti Daniel Elman, "Bezos muhtemelen Amazon’un kararlarına ve yeni girişimlerine dahil olmaya devam edecek. Yüksek değerli fırsatları fark etme yeteneği hafife alınabilecek düzeyde değil. Bu nedenle Amazon'un yeni karlı girişimlerini en üst düzeye çıkarmak için onu operasyonel eziyetten kurtarması mantıklı bir adım" dedi.

Jeff Bezos Amazon'un CEO'luğundan ayrıldı - Sayfa 4

Bununla birlikte, Bezos'un CEO olarak ayrılışı, Amazon için kritik bir zamanda geldi. Corona virüs pandemisi, Amazon’un hizmetleri için büyük talep yaratarak şirketin karında ve işe aldığı personel sayısında sıçramalara yol açtı. Ancak şirketin hızlı büyümesi, bazı  düzenleyici kurumların dikkatini çekti.