Anasayfa /  Ekonomi

Japon ev kadınları Türk piyasasına giriyor

Japon ev kadınları Türk piyasasına giriyor

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2016 17:11

Japon ev kadınları Türk tahvili alacak. Japonya'dan Türkiye'ye 6 milyar dolar gelecek.

Japonya Merkez Bankası, ülkenin yavaş ekonomisini piyasalardaki volatilite ve azalan küresel büyümeden korumak amacıyla faizleri beklenmedik bir şekilde sıfırın altına indirerek piyasaları şaşırtırken, kimonolu Japon ev kadınları tekrar dünya piyasalarına açılmaya hazırlanıyor.

Japonya Merkez Bankası'nın faizleri negatif alana çekmesi, ülkede banka faiz oranlarını da sıfıra yaklaştıracak. Yatırıma önem veren Japon ev kadınları ise, daha yüksek faiz kazancı yapacakları piyasalara yönelecek.

Uzmanlara göre kimonolu Japon ev kadınlarının, yatırım için tercih edeceği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye'de tahvil faizlerinin yüzde 10 seviyelerinde olması, Türkiye'yi rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma sokuyor.

Çünkü bu dönemde, yine faizin yüksek olduğu Rusya krizde, Brezilya ise sorunlarıyla uğraşıyor.

Yüzde 4 gibi bir büyüme oranı yakalayan Türkiye ise, Japon ev kadınları için en cazip ülke konumunda.
Yetkililer, faizlerin yüzde 8 olduğu 2012'de bile Japon ev kadınlarının Türk tahvillerine 6 milyar dolar civarında yatırım yaptıkları belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde Türkiye piyasalarında etkili olması beklenen Japon ev kadınları, 2000'li yıllarda uluslararası piyasalarda 'bayan watanabe' olarak anılmaya başlamıştı. Düşük faizden borçlanıp yüksek faiz veren ülke tahvillerini almak Japon ev kadınlarının da en çok tercih ettiği yatırımların başında geliyor.

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2016/01/30/japon-ev-kadinlari-turk-piyasasina-giriyor    

Yorumlar