Anasayfa /  Güncel

İzmir'deki depremde can kabı sayısı kaça yükseldi?

İZMİR'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 91'e yükseldi. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 155'inin tedavisi çeşitli hastanelerde sürüyor.

Abone ol
Abone ol 02 Kasım 2020 18:18

İZMİR'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son bilgileri açıkladı.

Can kaybının 91'e yükseldiği depremde yaralanan 994 vatandaşımızdan 839'u taburcu edilirken; 155 kişinin tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda olan 10 hastadan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12'sinde tamamlanırken; 5 binada ise halen sürüyor.

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları; AFAD, JAK, STK'lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 967 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1071 araç ile yapılıyor.

1286 artçı sarsıntı
Bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ediyor. 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1286 artçı sarsıntı yaşandı.
58 bina için acil yıkım kararı

Açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısının 58 olduğunu söyledi. Kurum, "Az hasarlı 397, orta hasarlı 66 binamız var" dedi.

 5 milyon liralık ödenek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise şu bilgileri verdi:

"Bakanlık olarak psiko-sosyal destekten sorumluyuz. Çadır alanlarında vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bakanlık personelimiz ile kesintisiz iletişim halindeler. 5 milyon lira daha yardım ödeneği aktaracağız. 1500'ü aşkın vatandaşımızla görüşmüş durumdayız. Deprem nedeniyle konutu yıkılan vatandaşlarımıza hane başı 30 bin TL yardım yapılacak. İkinci el malzeme bağışı yapılmamasını istiyoruz, vatandaşlarımıza yeni malzeme yardımı yapıyoruz."

 Eğitime bir hafta ara

Deprem nedeniyle kent genelinde eğitime bir hafta ara verildi. Kararı önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında sürenin duruma göre gözden geçirilebileceğini söyledi.

Okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Selçuk, "139 okulumuzdaki küçük ölçekli hasarların, bazı çatlaklar ya da duvarlarda görülen bazı emarelerin hepsinin ayrıntılı analizi yapılıyor. Gerekli onarım çalışmaları için de tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. İzmir'de okullarımızla ilgili Allah'a şükür bir sorun yaşamadık" diye konuştu.

Etiketler İzmir Deprem
Yorumlar