Anasayfa /  Güncel

İzmir metro ve İZBAN grevi ne zaman bitecek? Neden grevde?

İZBAN, İzmir'in banliyö treni sistemi olarak bilinir ve Türkiye'nin en kalabalık üçüncü ili olan İzmir'de hizmet verir. 31 Temmuz'da İzmir metro kullanacak olan vatandaşlar, İzmir metro grevi ne zaman 2023'te sona erecek? İzmir metro neden çalışmıyor? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Son dakika bilgileri takip ediliyor.

Abone ol
Abone ol 31 Temmuz 2023 13:58

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için greve gitmesi sonucunda metro ve tramvay seferleri durdu. İzmir halkı alternatif ulaşım araçlarına yönelmek zorunda kaldı. İzmir Metro A.Ş ve İzBB'nin işveren sendikası ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinde 11 madde üzerinde anlaşma sağlanamadı. Grevin ne zaman sona ereceği konusunda ise detay verilmedi.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzlaşmayı istediklerini belirterek grevin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu söyledi. Grev sürecinde otobüs ve vapur seferleri artırıldı, tramvay durakları otobüs durağı olarak kullanıldı. Soyer, işçilere sunulan ücret teklifleri hakkında bilgi vererek daha yüksek maaşların ekonomik gerçekler sebebiyle mümkün olmadığını ifade etti. İzmirlilerin ve belediyenin bu mağduriyeti hak etmediğini dile getirerek sendika yetkililerini sağduyuya davet etti.

Etiketler izmir grev izban
Yorumlar