Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

İzmir Buca'da korkutan deprem! Son dakika depremler

İzmir Buca ilçesi merkezli saat 03.29’da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem halkı sokağa döktü. Deprem Manisa, Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi çevre illerde de hissedilirken, gece yarısı vatandaşı sokağa döktü. İzmir Buca ilçesi merkezli deprem ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de açıklamalar geldi.

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2022 04:41

İZMİR BUCA'DA KORKUTAN DEPREM! 

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesi'nden alınan verilere göre, saat 03.29’da merkez üssü İzmir’in Buca ilçesinde, Richter ölçeğine göre yerin 14.47 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem Manisa, Aydın, Kuşadası ve Turgutlu gibi çevre il ve ilçelerden hissedildi.

PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN İZMİR BUCA DEPREM AÇIKLAMASI

İzmir-Buca'da 4.11.2022 03.29'da 5km derinde M5,1'lik deprem, beni Kuşadası'nda uyandırdı. Bölge girilmektedir. Ancak, İzmir Kırığı henüz sessizdir. BAYRAKLAR ASİLI KALDİ İzmir Depremi (Doğu Kitapevi) kesin okuyunuz. Bayraklı, Bornova, Karşıyaka tetikte olsun. Yıkım eşiği M6,7.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN DEPREM AÇIKLAMASI

Depremle ilgili bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İzmir Buca'da, saat 03.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir" dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER'İN DEPREM AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız. Kimsenin zarar görmemesini diliyorum" paylaşımını yaptı.

PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ NTV CANLI YAYININDA AÇIKLADI : AKTİF FAYLAR VAR!

Prof. Dr. Okan Tüysüz NTV canlı yayınında depremle ilgili şu bilgileri paylaştı: Şu anda yapılan araştırmalar var bölgede. İzmir içinde aktif faylar var. O faylardan biri Tuzla fayıdır. Mutlaka hazırlıklı olmalıyız. Uzun yıllar içinde depremler olmuştur olacaktır. 2020’de olan deprem İzmir’in 70 KM uzaklığındaydı, buna rağmen 117 cana mal olmuştu. Bu da tabi yapılaşmada yaptığımız hataların sonucu. Önümüzdeki süreçte yapılaşmaya son derece dikkat etmeli, depreme hazırlıklı olmalıyız.

SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

KANDİLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

Etiketler Deprem İzmir Buca
Yorumlar