Anasayfa /  Güncel

İzmir belediyesinin para hırsı can aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Şubat'ta başlattığı "artı para" adı altındaki kademeli ücretlendirme ve gizli zam uygulaması can aldı.

Abone ol
Abone ol 22 Mayıs 2018 15:32

SoL Haber'de yer alan habere göre, Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan, babası ESBAŞ Serbest Bölge'de işçi olarak çalışan 18 yaşındaki Berkay Çiftçi, bu sabah İZBAN'ın Gaziemir durağından trene binmek istedi. Yeni uygulamaya göre kartında en uzak mesafeyi karşılayabilecek bakiyenin bulunması gerekiyordu. Berkay Çiftçi, öğrenci kartını makineye okuttu, yeterli bakiye olmadığını görünce okula yetişebilmek için tel örgülerden atladı. Bu sırada Çiftçi'ye TCDD treni çarptı.

İKİ GÜN SONRA MEZUNİYET TÖRENİ VARDI

Olayı görenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, Çiftçi'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Acı haberi duyunca, kazanın olduğu yere gelen Çiftçi'nin babası ve sınıf arkadaşları, uzun süre gözyaşı döktü. Berkay Çiftçi'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü.

Öte yandan Berkay Çiftçi'nin, iki gün sonra lise mezuniyeti töreninin olduğu öğrenildi. Çiftçi'nin sınıf arkadaşları, daha önce biri elektrik çarpması, diğeri kanser hastalığı nedeniyle iki arkadaşlarının daha öldüğünü söyledi.

"ARTI PARA" NEDİR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Şubat'tan bu yana süren, "artı para" uygulamasına göre, İZBAN'a binmek isteyen vatandaşın, kartında gideceği mesafeyi karşılayacak bakiyenin olması yetmiyor. Bulunduğu duraktan en uzak mesafeyi karşılayabilecek bakiyenin bulunması gerekiyor. Bu durum pek çok mağduriyete yol açıyor. İzmirliler, birçok kez duruma isyan etmiş ve tepkilerini dile getirmişti.

Kaynak: superhabertv


Yorumlar