Anasayfa /  Foto Galeri

İşte whatsapp'ta mavi tık olmadan mesajları okumanın yolu

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasında size gelen mesajları açmadan okumanın bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Eğer bu yöntemi bilmiyorsanız bu haberi okuyup mutlaka deneyin...

İşte whatsapp'ta mavi tık olmadan mesajları okumanın yolu - Sayfa 1

WhatsApp'ta mesajların yanında bulunan 'mavi tik' okundu bilgisi anlamına geliyor. Mavi tik sayesinde taraflar mesajın okuyup okunmadığını anlayabiliyor. Karşıdaki kişinin mesajları gördüğünü kanıtlayan mavi tıklar, kullanıcıların canını sıksa da özellikle sevgililerin mesajları ne zaman okuduğu ve ne kadar sonra cevap verdiğini göstermek açısından çok büyük önem taşıyor.

İşte whatsapp'ta mavi tık olmadan mesajları okumanın yolu - Sayfa 2

Bildiğimiz üzere mavi tik, mesajı alan kişinin mesajı okuyup okumadığını belirtiyor. Yani size gelen bir mesajı okuduysanız, karşı taraf mesajın yanında mavi tik olarak görüyor. Eğer karşılığında cevap vermezseniz, mesajı okumanıza rağmen cevap vermemiş olarak görünüyorsunuz.

İşte whatsapp'ta mavi tık olmadan mesajları okumanın yolu - Sayfa 3

Bu durum zaman zaman kişiler arasında sorunlara neden olabiliyor. Fakat mavi tikten kurtulmanın çeşitli yolları bulunuyor. “WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Okundu bilgisi” bu adımları takip ederek okundu bilgisini kapatırsanız, hem karşı tarafa okundu bilginiz gitmez hem de siz karşı tarafın mesajınızı okuyup okumadığını göremezsiniz.

İşte whatsapp'ta mavi tık olmadan mesajları okumanın yolu - Sayfa 4

Fakat mavi tik özelliğini temelli kapatmak istemiyorsanız şu adımları uygulayabilirsiniz: