Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Netflix'teki en iyi anime dizileri

Kendine has çizimleriyle oluşturulan Japon kökenli animasyon filmleri animeler, ne kadar çizgi film gibi görünse de, insanın hayatına dokunacak bir çok kesit barındırıyor. Anime filmlerin geçtiği yeşil ortam, sadelik, huzur ve dinginlik sizi bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. Günün stresinden uzak hem yalnız hem de ailecek izleyebileceğin en iyi 12 anime filmini sizler için derledik. İşte Netflix'te izleyebileceğiniz animeler....

İşte Netflix'teki en iyi anime dizileri - Sayfa 1

Dünyanın Bu Köşesinde, yönetmenliği Sunao Katabuchi'nin yaptığı ve senaryosu yine Katabuchi ve Chie Uratani tarafından yazılan 2016 yapımı bir Japon savaş dram anime filmidir. 

Film, Japonya'nın Hiroşima ve Kure kentlerinin atom bombası atılmasından yaklaşık 10 yıl önce ve sonrasında, ancak esas olarak 1944-1945'te geçmektedir. Filmde Japonya'daki doğa ve geleneksel kültür, savaşın getirdiği acımasız ve telafisi mümkün olmayan sahnelerle açıkça anlatılmakta ve tezat oluşturulmaktadır. Kurgusal bir anlatım olsa da, filmin resmi rehberi, hikâyenin bölümlerinin ve arka planının, yapım ekibi tarafından araştırılan Hiroşima'daki atom bombası nedeniyle zarar gören savaş öncesi Hiroşima'nın kayıp şehir manzarasının gerçeklerine ve gerçek olaylarına dayandığı açıklanmaktadır.

İşte Netflix'teki en iyi anime dizileri - Sayfa 2

Ruhların Kaçışı, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilen 2003 yılında 'Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi' Oscar'ını kazanan Studio Ghibli yapımı Japon animasyon filmidir.

Chihiro, kasabasından taşınmış on yaşında küçük bir kızdır. Yeni taşındığı kasabada ise karşılarına ilginç bir yapı çıkar. Her ne kadar bu yapının içine girmek istemese de anne ve babasının peşinden girer. İşte bu ilginç yolculuk böyle başlar. 

İşte Netflix'teki en iyi anime dizileri - Sayfa 3

Whisper of the Heart veya Yüreğinin Sesi, Yoshifumi Kondō tarafından yönetilen ve Hayao Miyazaki tarafından Aoi Hiiragi tarafından aynı adlı 1989 mangasına dayanan 1995 yapımı Japon animasyon, ergen romantik drama filmidir.

14 yaşındaki Shizuku Tsukishima orta okulu bitirmek üzere olan bir genç kızdır. Kitap okumayı çok seven Shizuku, kütüphaneden aldığı kitapların içinde kart bulur. Kartlarda Seiji Amasawa yazmaktadır. Bu kişinin kim olduğunu merak eden ve araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi hayatıyla ilgili de önemli şeyler keşfedeceği bir yolculuğa çıkar.

İşte Netflix'teki en iyi anime dizileri - Sayfa 4

Komşum Totoro, orijinal adı Tonari no Totoro olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş, 1988 Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon filmidir.

İki kız kardeş ile orman ruhları arasındaki ilişkiyi anlatır. Filmin doğaüstü kahramanı olan Totoro, daha sonra Studio Ghibli'nin maskotu olur