Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Karavan Tatili Yapmanın 8 Püf Noktası

Doğanın içinde, insanda müthiş bir özgürlük hissi yaratan karavan tatili son dönemin gözdesi. Özellikle Covid 19 önlemleri çerçevesinde kendisini izole etmek isteyen ama bununla birlikte harika bir tatil geçirmek isteyenlerin hayallerini süslüyor. Ruhunuzu dinlendirecek ve doğayla iç içe olabileceğiniz bir karavan seyahatine çıkmaya ne dersiniz? Karavan seyahatine çıkmadan önce bilmeniz gerekenler ile ilgili hazırladığımız rehbere bir göz atın!

İşte Karavan Tatili Yapmanın 8 Püf Noktası - Sayfa 1

Kendinize Uygun Karavanı Seçin

Karavanla seyahat etme kararını alır almaz yapmanız gerek ilk şeylerden biri de bütçenize ve kişisel tercihinize uygun karavanı seçmek olacaktır. Gideceğiniz yere, izleyeceğiniz rotaya ve kişi sayısına göre karavanınızı seçmek en ideali. Karavan seçerken sadece satın alma değil, kiralama opsiyonlarından da yararlanabilirsiniz. Moto karavan yani kamyon kasa ve römorklu yani aracın arkasına bağlanan karavan modelleri için B tipi ehliyet yeterli olacaktır. Normal araç kullanımına göre daha yüklü olacağı için, karavanı alışılığından yavaş kullanmak güvenlik açısından önemlidir. Satın alacağınız veya kiralayacağınız karavan ile ilgili önceden bilgi edinmek ve işin uzmanlarından öneriler almak her zaman yararlı olacaktır. 

İşte Karavan Tatili Yapmanın 8 Püf Noktası - Sayfa 2

Rotanızı Belirleyin

Karavan seyahatinin en keyifli yanlarından biri ise özgür bir şekilde kendi rotanızı, istediğiniz gibi çizebilmek. Rotanızı belirlemeden önce yapmanız gereken ilk şey bütçenize ve seyahatinizin kaç gün süreceğine karar vermek. Sonrasında, size en uygun rotayı çizmek seyahatinizin akışını güzelleştiren adımlardan biri olacaktır. Rotanızı oluştururken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise yol koşullarını ve mevsim şartlarını kontrol etmek ve ona uygun bir rota oluşturup, hazırlıklı olmaktır. Gitmek istediğiniz yerleri belirleyip, çevresinde bulunan karavan kamplarıyla ilgili detaylı bilgi toplayın. Rota oluşturmak seyahatinizi ne kadar kolaylaştıracak olsada, spontane bir şekilde rotanın dışına çıkarak yeni yerler keşfetmeyi de unutmayın.

İşte Karavan Tatili Yapmanın 8 Püf Noktası - Sayfa 3

Konaklama Güzergahlarını Araştırın

Kendinize uygun karavanı seçtikten ve rotanızı belirledikten sonra planlamanız gereken bir başka şey ise karavan kamplarını araştırmak. Rotanızı belirlerken size uygun karavan kamplarını önceden belirlemeniz yolculuğunuz sırasında size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bazı kamp alanlarında havuz ve çamaşır odaları bile bulunurken bazıları sadece temel ihtiyaçları karşılamak amaçlıdır. İhtiyaçlarınıza ve tercihinize uygun konaklama ve kamp alanları seçmeye özen gösterin. Unutmayın ki, karavan seyahati diğer sehayatlere göre çok daha özgürdür, bu yüzden dileğiniz yerde mola verip, yeni yerler keşfetme ve etrafta dolanabilme lüksünü de kaçırmayın deriz.

İşte Karavan Tatili Yapmanın 8 Püf Noktası - Sayfa 4

Gerekli ekipmanlar için bir ihtiyaç listesi hazırlayın

Karavan tatili boyunca ihtiyacınız olan belirli ekipmanlar bulunmakta. Elektrik kablosu, çamaşır ipi, tel, alet çantası, fener, su hortumu bunlardan başlıcaları. Eğer karavanınızın çıkamayacağı yerlere gitmek ve keşfetmek isterseniz de çadır, uyku tulumu, portatif masa-sandalye, mat ve hamak gibi kamp malzemelerini de yanınızda bulundurmanız size büyük bir kolaylık sağlayacak. Hatta varsa bisikletinizi veya motosikletinizi de beraberinizde götürmeniz, merkeze uzak bir yerde park ettiğinizde kolay bir şekilde ulaşım sağlamanız açısından faydalı olacaktır.