Anasayfa /  Foto Galeri

İşte İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün açılacak yerler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre 1 Temmuz yani bugünden itibaren sinema ve tiyatro salonları, düğün salonları, internet kafeler ve elektronik oyun salonları yeniden açılıyor. Peki, yeni normalleşme takvimine göre sosyal mesafe ve hijyen kuralları nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

İşte İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün açılacak yerler - Sayfa 1

1 Temmuz'da nereler açılıyor sorusu araştırılıyor. Corona virüsü normalleşme adımlarının son aşaması 1 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar sonrası, İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz'da faaliyetine yeniden başlayacak olan işletmelerle ilgili genelge yayınladı. Sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri kapsamında, sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler bugünden itibaren yeniden kapılarını açacak. Nargile kafe ve eğlence yerlerinin durumu ise henüz açıklanmadı. İşte, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 1 Temmuz'da açılacak olan yerlerin listesi.

İşte İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün açılacak yerler - Sayfa 2

1 TEMMUZ'DA NERELER AÇILACAK? 
Sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri kapsamında, sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler bugünden itibaren yeniden kapılarını açacak.Nargile kafe ve eğlence yerleri ise 1 Temmuz normalleşme takviminde yer almadı

DÜĞÜN SALONLARI YARIN AÇILIYOR 

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelge ile yeni tip koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

İşte İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün açılacak yerler - Sayfa 3

Alınan tedbirler sonucunda virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 09 Haziran’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alındığı ifade edildi.

İşte İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün açılacak yerler - Sayfa 4

SİNEMA VE TİYATROLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILIYOR 
Corona virüsü nedeniyle mart ayında faaliyeti durdurulan sinema, tiyatro salonu ve gösteri merkezleri gibi işletmeler 1 Temmuz'da yeniden açılacak. Normalleşme süreci kapsamında açılacak olan bu işletmelerde yeni kurallar geçerli olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yayınlanan genelgeye göre, alınacak tedbirlere göre, tesislerdeki klimalar dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.