Anasayfa /  Foto Galeri

İşte Enfeksiyona karşı en dirençli kan grubu ile en dirençsiz kan grubu

Hangi kan grubuna sahip olan olanlar enfeksiyona ve hastalıklara karşı daha dirençli... Bununla ilgili peş peşe bilimsel araştırmalar yapıldı ve sonuçta ortaya çok çarpıcı, milyonları ilgilendiren bir sonuç çıktı.Peki enfeksiyon ve hastalık en çok hangi kan gurubuna sahip olanları etkiliyor? Bilim insanları bu sorunun yanıtı buldu...

İşte Enfeksiyona karşı en dirençli kan grubu ile en dirençsiz kan grubu - Sayfa 1

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu tespit edilmişti. Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarılmıştı.  882 kişi üzerinde yapılan çalışmada araştırmacılar, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin diğer gruplara göre ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu aktarılırken, 0 kan grubuna sahip kişilerin ise yarı yarıya daha az olduğu bildirilmişti.

İşte Enfeksiyona karşı en dirençli kan grubu ile en dirençsiz kan grubu - Sayfa 2

Şimdi de kan grubu A olanlarla ilgili bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Bu araştırma da koronavirüs ile ilgili...

İşte Enfeksiyona karşı en dirençli kan grubu ile en dirençsiz kan grubu - Sayfa 3

“Blood Advances” dergisinde yayımlanan çalışmada, Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Çalışmada, virüsün özellikle solunum hücrelerinde bulunan A grubu kanı etkilediği kaydedildi.

İşte Enfeksiyona karşı en dirençli kan grubu ile en dirençsiz kan grubu - Sayfa 4

Laboratuvar deneyleri, Kovid-19’un enfeksiyonu hızla başlatacak şekilde hücrelere doğrudan bağlayan bölümünün, aynı zamanda A grubu kanla ilişkili eşsiz moleküllere tutunduğunu gösterdi.