Anasayfa /  Foto Galeri

İşte 2023’te Spotify'da en çok dinlediğimiz sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’ler

Lider audio streaming platformu Spotify bugün dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcısına etkileşimli özellikleriyle kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimini sunarken, 2023 yılı boyunca en çok dinlenen sanatçı, şarkı, albüm ve podcast’leri açıkladı. Bu yıla Semicenk en çok dinlenen sanatçı oluşu ve en çok dinlenen şarkılar listesindeki ağırlığıyla damga vururken, bu yıl ilk defa bir kadın sanatçı yılın en çok dinlenen şarkısına imza attı.

İşte 2023’te Spotify'da en çok dinlediğimiz sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’ler - Sayfa 1

Yılın büyük bir merak ve heyecanla beklenen anı nihayet geldi ve Spotify, 2023 Yılın Özeti’ni yayınladı. Dünyanın her yerinden 574 milyondan fazla kullanıcısının tüm yıl boyunca nasıl bir dinleme deneyimi yaşadığını tüm gerçekliğiyle ortaya koyan 2023 Yılın Özeti ile Spotify, yılın en çok dinlenen sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’lerini açıkladı. Yılın ‘en’lerinin yanı sıra Spotify’da geçirdikleri tüm bir yılı büyük bir keyifle kutlayabilmeleri için, kullanıcılara, yeni ve etkileşimli özelliklere sahip kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimini de yayınladı. 

İşte 2023’te Spotify'da en çok dinlediğimiz sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’ler - Sayfa 2

Semicenk, Türkiye’nin 2023 Top listelerine damgasını vurdu!

2023 yılında Spotify’da Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı olan Semicenk, 2018 yılından beri zirveyi bırakmayan müzik türü Rap’i de tahtından etmiş oldu. Semicenk sadece en çok dinlenen sanatçı olmakla kalmadı aynı zamanda 2023’te en çok dinlenen şarkılar listesine de dört şarkısıyla birden girerek Türkiye’nin Top listelerine damgasını vurdu. 

Geçen yılın en çok dinlenen ismi UZI, Semicenk’in ardından 2023’te ikinci en çok dinlenen sanatçı olurken onu Sezen Aksu üçüncü olarak takip etti. Motive ve Lvbel C5 ise sırasıyla listenin dördüncü ve beşinci sırasında yer aldı. 

İşte 2023’te Spotify'da en çok dinlediğimiz sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’ler - Sayfa 3

Simge’den Aşkın Olayım, 2023’ün en çok dinlenen şarkısı oldu 

Futbolseverlerle arasında müstesna bir bağ kurmayı başaran Galatasaraylı futbolcu Icardi ile adeta özdeşleşen Simge’den Aşkın Olayım, bu yılın en çok dinlenen şarkılar listesinin zirvesine oturdu. Semicenk ve Reymen’ den Yana Yana en çok dinlenen şarkılar listesinde ikinci sıraya yerleşirken Lvbel C5 ve Güneş’ten NKBİ X YAPAMAM - Remix, üçüncü sırada yer aldı. Onları AFFETMEM ile BLOK3  dördüncü; Pişman Değilim ile Semicenk ve Doğu Swag ise beşinci sıradan takip etti. 

İşte 2023’te Spotify'da en çok dinlediğimiz sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’ler - Sayfa 4

En çok dinlenen kadın sanatçı yine değişmedi

2017’den beri zirvesindeki ismin asla değişmediği en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde 2023’te de birinci yine Sezen Aksu oldu. Onu Güneş takip ederken listenin üçüncü sırasında ise Melike Şahin yer aldı. Simge ve Hande Yener ise en çok dinlenen kadın sanatçılar sıralamasında dördüncü ve beşinci sıraya yerleşti.