Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da ücretsiz 5 litrelik ayçiçek yağı dağıtımına başlanıyor!

Son 6 ay içinde ayçiçek yağlarına gelen rekor zamlar sonucu artık bir litrelik ayçiçeği yağı 25 ile 30 lira arasında satılmaya başlandı. 4 kiloluk ayçiçeği yağı yaklaşık 100 liradan alıcı bulurken, 5 kiloluk olanların ise fiyatı 150 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar da marketten markete değişiyor. İşte vatandaşın bu zor döneminde bir belediye halka ücretsiz olarak sıvı yağ dağıtma kararı aldı. Üretilen 50 ton ayçiçek yağı 5'er kiloluk halinde 10 bin aileye ücretsiz dağıtılacak.

İstanbul'da ücretsiz 5 litrelik ayçiçek yağı dağıtımına başlanıyor! - Sayfa 1

Ayçiçeği yağlarıyla ilgili çok önemli bir karar alındı. İstanbul'da bir belediye 5'er kiloluk 50 ton ayçiçek yağını halka dağıtma kararı aldı.

İstanbul'da ücretsiz 5 litrelik ayçiçek yağı dağıtımına başlanıyor! - Sayfa 2

Bu radikal kararı İstanbul'un Silivri ilçesinin MHP'li belediye başkanı Volkan Yılmaz aldı.

İstanbul'da ücretsiz 5 litrelik ayçiçek yağı dağıtımına başlanıyor! - Sayfa 3

Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz, belediye arazisine yaptığı ayçiçek ekiminden elde ettiği 50 ton ayçiçek yağını 10 bin ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. 

İstanbul'da ücretsiz 5 litrelik ayçiçek yağı dağıtımına başlanıyor! - Sayfa 4

500 dönüm belediye arazisinde ayçiçek ekimi yapan Silivri Belediyesi, hasat ettiği ürünleri Tekirdağ Muratlı Antalya Yağ Tesislerinde 50 ton ayçiçek yağına dönüştürdü. Elde edilen ayçiçek yağları 5 kiloluk tenekeler halinde BizdenSize Sosyal Market aracılığıyla 10 bin ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz olarak ulaşmaya başladı. Silivri Belediyesi önümüzdeki yıl ise 1.000 dönüm arazisinde yerli ve milli ayçiçek ekimi yapmayı ve elde ettiği ürünlerle dar gelirli vatandaşlara daha fazla destek olmayı hedefliyor.