Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde kullanılacak top tanıtıldı

İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılması için özel olarak tasarlanan topun tanıtımı yapıldı. Adidas tarafından üretilen topun üzerinde 3 farklı desene sahip yıldızlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü temsil ediyor. Yıldızların dışında kalan kısımlarda da Türkiye'ye özel motifler ve İstanbul'un zengin tarihi gizli.

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde kullanılacak top tanıtıldı - Sayfa 1

Adidas tarafından tasarlanan ve bu yıl İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali için özel tasarlanan futbol topu görücüye çıktı. Son derece beğeni toplayan topun üzerindeki yıldızlar İstanbul'daki 3 köprüyü temsil ediyor.

Yıldızların temsil ettiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü'nün dışında toptaki diğer alanlar da dikkat çekici.

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde kullanılacak top tanıtıldı - Sayfa 2

Topun yıldızlar dışındaki alanı da Türkiye'ye has çini motifleriyle dolduruldu. Çini motiflerindeki altın renkler İstanbul'un zengin tarihini temsil ederken, gümüş renkler ise Şampiyonlar Ligi'nin kupasını temsil ediyor. Ayrıca çini motiflerinin içinde Şampiyonlar Ligi logosunu da görmek mümkün.

Topun üzerinde bulunan çini motiflerinin olduğu alanların tamamı yıldız şeklinde kabartmalarla dolduruldu. Ayrıca İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali için tasarlanan bu top Adidas'ın yeni performans logosunun kullanıldığı ilk futbol topu olarak tarihe geçti.

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde kullanılacak top tanıtıldı - Sayfa 3

Adidas henüz topta kullanılan teknolojiler hakkında bir teknik açıklama yapmadı. Ancak geçtiğimiz yıl Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki 'akıllı top'ta kullanılan birçok özelliğin İstanbul için tasarlanan bu topta da kullanılmış olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde kullanılacak top tanıtıldı - Sayfa 4

Peki Şampiyonlar Ligi Finali ne zaman düzenlenecek? UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Temmuz'da düzenlenecek. İstanbul için özel tasarlanan top dünyanın bir çok yerindeki futbol severlerin beğenisini topladı. İşte İstanbul için tasarlanan futbol topu.