Anasayfa /  Güncel

İstanbul'da IŞİD'in bombacısı üzerinde beş hazır bomba ile yakalandı!

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullanılan patlayıcıların tasarımını gerçekleştirdiği ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği tespit edilen zanlı, İstanbul'da yakalandı. Zanlının evinde yapılan aramada, içerisinde sim kart bulunan, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilen beş adet hazır bomba düzeneği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2023 16:00

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullanılan patlayıcıların tasarımını gerçekleştirdiği ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği tespit edilen zanlı, İstanbul'da yakalandı.

Zanlının evinde yapılan aramada, içerisinde sim kart bulunan, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilen beş adet hazır bomba düzeneği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullanılan patlayıcıların tasarımını gerçekleştirdiği ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği iddia edilen şüpheli, İstanbul'da düzenlenen operasyon sonucunda tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı'nın koordineli çalışmalarıyla gerçekleşen operasyonlar sonucunda, DEAŞ'ın Irak'taki yapılanmasında el yapımı patlayıcı uzmanı ve üst düzey görevlerde bulunduğu belirlenen A.J.A'nın İstanbul'da olduğu tespit edildi.

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullanılan patlayıcıların tasarımını yaptığı ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği belirlenen şüpheli, Sultanbeyli'de gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

 

 

Yorumlar