Anasayfa /  Güncel

İstanbul'da hava ve deniz ulaşımını lodos vurdu

İstanbul'da hava ve deniz ulaşımını lodos vurdu

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2016 10:28

İstanbul'da etkili olan lodos hava ve deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor. THY, bugün ve yarın Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hatta 95 seferi iptal ettiğini duyurdu. Tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal eden İDO'nun bazı dış hat seferleri de yapılamıyor.

THY'NİN 95 SEFERİ İPTAL 

Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hatta 95 seferi iptal ettiğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanması beklenen kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda iç ve dış hatta planlanan bugün 50 yarın ise 45 sefer yapılamayacak.

Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

İDO'NUN TÜM İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle tüm iç hat denizotobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO'NUN İPTAL EDİLEN DIŞ HAT SEFERLERİ 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle bazı dış hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre iptal seferler şöyle:

08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü 08:40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü 09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü 09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostanci Deniz Otobüsü

LODOS BURSA'DA YAŞAMI ETKİLEDİ

Bursa'da etkili olan lodos yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar düşmemek için sinyalizasyon direklerine sarılırken İDO'nun Bursa'da dan İstanbul'a yaptığı bazı seferler karşılıklı olarak iptal edildi.Bursa'da saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan lodos kentte yaşamı etkiledi.

Sabah başlayan lodos nedeniyle yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar ya bir birlerine sarıldılar veya sinyalizasyon lambalarını tutarak rüzgarın etkisini kaybetmesini beklediler. Meteoroloji gün içerisinde 60 kilometre hıza ulaşması beklenen lodosun yarın yerini yağmura pazartesi günüde kara bırakacağını duyurdu.Bu arada lodos nedeniyle İDO'nun Bursa'dan öğle saatlerine kadar İstanbul Yenikapı ve Kadıköy'e yapacağı bazı  deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

Etiketler lodos
Yorumlar