Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul'da Hangi İlçelerde Corona Riski Yüksek? İşte ilçe ilçe detaylar

İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Prof. Dr. Başer, İstanbul'da koronavirüs tehlikesinin en fazla hissedildiği ilçelere dair konuşmuştu.

İstanbul'da Hangi İlçelerde Corona Riski Yüksek? İşte ilçe ilçe detaylar - Sayfa 1

MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığının yanı sıra Colombia ve Michigan Üniversitelerinde de misafir araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye'de şehir bazında koronavirüsün yayılma hızı beklentileri üzerine bir çalışma yaptı.

İstanbul'da Hangi İlçelerde Corona Riski Yüksek? İşte ilçe ilçe detaylar - Sayfa 2

Türkiye sıkışıklık endeksini de yorumlayan Prof. Dr. Başer, "Bu çalışmada sıkışıklık endeksini Türkiye'deki şehirler için çıkarıp şehirleri hesapladığımız endekse göre sıraladık. Yüksek sayı, yayılma hızı en yüksek olacak şehirleri gösterirken, en düşük endeks yayılma hızının çok daha kolay kontrol altına alınabileceği şehirleri gösteriyor" diyerek, Türkiye'nin sıkışıklık endeksine göre risk haritasını şöyle yorumladı:

İstanbul'da Hangi İlçelerde Corona Riski Yüksek? İşte ilçe ilçe detaylar - Sayfa 3

İlk sırada sürpriz bir sonuç yok. Türkiye'nin New York’u İstanbul.

İstanbul, koronavirüsün en hızlı yayılmasının beklendiği şehir. Ortalama bir İstanbullu çevresinde bir kilometrekarelik alanda yaklaşık 17 bin kişiyle yaşıyor.

İstanbul'da Hangi İlçelerde Corona Riski Yüksek? İşte ilçe ilçe detaylar - Sayfa 4

EN FAZLA ETKİLENECEK 2. ŞEHİR İZMİR

İzmir nüfusa ve nüfus yoğunluğuna göre üçüncü şehir olmasına rağmen İstanbul'dan sonra en fazla etkilenecek 2. şehir olarak görülüyor. Ankara kilometrekare başına düşen insan sayısı bakımından Türkiye'de 8. olduğu halde, en fazla etkilenecek 3. şehir olarak ortaya çıkıyor.