Anasayfa /  Güncel

İstanbul'un yeni belediye başkanı kim oldu?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde oylama sonuçları nasıl çıktı. Mevlüt Yüksel ve Ekrem İmamoğlu için mecliste seçim yapıldı. Birinci turda seçilmek için 207 oy gerekiyordu. İşte sonuçlar;

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2017 19:23

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ın yerine geçecek ismi belirlemek için İBB Meclisi toplandı. 309 üyeli mecliste İstanbul'un yeni başkanı olmak için ilk turda adaylardan birinin 207 oy olması gerekiyordu. Meclis aritmetiği düşünüldüğünde yeni başkanın birinci ve ikinci turda seçilmesi zor görünüyordu ve beklendiği gibi bu turlarda sonuç çıkmadı. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 156 oyu alan başkan seçilecekti. Üçüncü tur sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal oldu.



Kadir Topbaş’ın istifasının ardından bugün yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal üçüncü tur oylamada 179 oy aldı. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

İkinci tur oylamanın sonuçları ise şöyle:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 128

İlk iki turda sonuç alınamamasının ardından son tur oylamaya gidildi.

BİRİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI

İBB Başkanı kim oldu sorusunun yanıtı ilk turda çıkmadı. Birinci turda başkan seçilmek için 207 oy almak gerekiyordu. Birinci turun sonuçları açıklandı. İşte Mevlüt Uysal ve Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy sayısı:

Mevlüt Uysal : 179

Ekrem İmamoğlu : 126

Kullanılan oy : 307

Geçersiz oy : 2




Gerekli olan 207 oya ulaşan olmadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda da sonuç çıkmazsa üçüncü tur yapılacak ve salt çoğunluk olan 156 oy aranacak.  


Yorumlar